Rovinj: Potpisan ugovor za financiranje dodatnog tima Hitne medicinske pomoći

Gradonačelnik Grada Rovinj-Rovigno Marko Paliaga te načelnici Općina Bale-Valle Edi Pastrovicchio, Kanfanar Sandro Jurman  i Žminj Željko Plavčić, potpisali su danas Ugovor o financiranju dodatnog zapošljavanja radnika Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije raspoređenih u ispostavi Rovinj-Rovigno. Spomenutim će se ugovorom, kojeg je u ime Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije potpisala ravnateljica Gordana Antić, omogućiti rad dodatnog tima T2 kroz 24 sata u ljetnim mjesecima, od 1 lipnja do 30 rujna zahvaljujući zajedničkom financiranju jedinica lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 449.600 kuna.

Tom je prigodom potpisan i Ugovor o najmu stana za potrebe smještaja doktorice Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu koja će raditi u rovinjskoj ispostavi.

Već više od deset godina Grad Rovinj-Rovigno njeguje uspješnu suradnju sa susjednim Općinama kako bi zajedno doprinijeli osiguravanju nadstandarda rovinjske Hitne medicinske pomoći te time omogućili dodatnu zaštitu i bolju uslugu ponajprije građanima, ali i mnogobrojnim gostima tijekom ljetnih mjeseci, obzirom da je zbog veće koncentracije turista potreban i veći broj intervencija.

Naime, kako je naglasila ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić važeći standard u zdravstvu propisan od strane Ministarstva nedostatan je i tijekom zimskih mjeseci, a tim više tijekom ljeta kad na ovom području boravi i velik broj gosti.

Upravo su zato Grad Rovinj-Rovigno i susjedne Općine uključeni u sufinanciranje i osiguravanje dodatnih kapaciteta žurnih te javnih službi kod kojih je to potrebno. Zahvaljujući tome, područje Rovinjštine je u svakom trenutku pokriveno uslugom hitne medicine obzirom da je na taj način osiguran dodatan tim koji može odgovoriti na pozive za pomoć u trenutku kad se prvi tim nalazi na terenu.

Gradonačelnik Paliaga te načelnici Jurman, Pastrovicchio i Plavčić složili su se kako kad je riječ o sustavnoj zaštiti stanovnika i gosti nastaviti će i dalje surađivati te sudjelovati u ovoj i ostalim aktivnostima preusmjerenim na adekvatnu njegu i zdravstvenu skrb na čitavom području bivše općine Rovinj.

Podsjećamo da Grad Rovinj-Rovigno za javne potrebe u zdravstvu godišnje ulaže oko 1.650.000 kuna, između ostalog i za preventivne preglede koji su ključni kod pravovremenog otkrivanja i liječenja određenih bolesti, te pomoći osobama s invaliditetom.