Najveća ovogodišnja investicija u cestovnu infrastrukturu u Općini Medulin, vrijedna više od 3.000.000,00 kuna, prije početka turističke sezone privela se kraju. Pješačka staza Fucane Kažela, dugoočekivana šetnica za sve mještane, posjetitelje i goste povodom Dana Općine Medulin svečano je otvorena. Svečanom otvaranju prisustvovali su načelnik Općine Medulin Ivan Kirac sa suradnicima, direktor Turističke zajednice Općine Medulin Mihael Idžaković, članica Uprave i direktorica prodaje i marketinga Arena Hospitality Groupa-a Manuela Kraljević, direktor autokampa Medulin Roberto Hrelja, u ime izvođača radova Zanitel d.o.o. član uprave Saša Pola, predstavnik Istarskih cesta d.o.o. Vladimir Vrhovec, direktorica Starum d.o.o. Tatjana Uzelac i arhitekt Bruno Juričić koji su projektirali rješenje zbrinjavanja oborinske odvodnje na predmetnoj šetnici.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac tim je povodom istaknuo važnost ove pješačke staze za sigurnost u prometu pješaka, naših mještana, gostiju i posjetitelja te najavio kako će Općina Medulin nastaviti ulagati kako u pješačke tako i u biciklističke staze diljem općine Medulin. Zadovoljan je i suradnjom s Arena Hospitality Groupom koja je  i sufinancirala izgradnju pješačke staze. Načelnik je uputio zahvale i svim stručnim suradnicima, izvođačima radova, projektantima te stručnom nadzoru.

Manuela Kraljević, članica Uprave i direktorica prodaje i marketinga naglasila je kako je Arena Hospitality Group odlučila uložiti sredstva u pješačku stazu koja predstavlja neophodnu infrastrukturu za razvoj općine i destinacije. Na potezu na kojem je izgrađena pješačka staza Arena Hospitality Group ima 3 hotela i najveći autokamp te važan sportski centar koji je ove godine samo preko prvomajskih praznika okupio preko 2500 mladih nogometaša, istaknula je članica Uprave Kraljević.

Direktor Turističke zajednice Općine Medulin Mihael Idžaković pohvalio je financijsku i operativnu suradnju između Općine Medulin i Arena Hospitality Groupe koja je rezultirala izgradnjom ove pješačke staze te omogućila da mještani i gosti mogu sigurno prometovati do kampa Kažela. „Turistička zajednica će i dalje poticati ovakve oblike suradnje te posredovati u istima kako bi takve suradnje donijele što bolje rezultate“, naglasio je direktor Idžaković.

Povodom svečanog otvorenja vrpcu su službeno prerezali i pješačku stazu pustili u promet načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, članica Uprave i direktorica prodaje i marketinga Arena Hospitality Groupa-a Manuela Kraljević te direktor Turističke zajednice Općine Medulin Mihael Idžaković.

Vrijednost samih radova  iznosi 3.202.6830,75 kuna što uključuje izgradnju pješačke staze, oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu te stručni nadzor. Ovaj značajni projekt, kako za sve mještane Općine Medulin, ali i za sve naše posjetitelje, turiste, te korisnike smještajnih kapaciteta  Arena Hospitality grupe (hotela, kampova i turističkog naselja) sufinancira i Arena Hospitality Grupa i to iznosom od  jednog milijuna kuna. Nastavak je ovo suradnje Općine Medulin i našeg najvećeg turističkog dionika na području Općine Medulin. Ostatak od gotovo 2,3 milijuna kuna osigurano je iz proračuna Općine Medulin, točnije 630.000,00 kuna financirano je iz boravišne pristojbe, a 1.620.000,00 kuna iz komunalnog doprinosa.

Izvođač radova bio je Zanitel d.o.o. Pula, a radovi su se izvodili po projektu i uz stručni nadzor tvrtke Via ing d.o.o. Ukupno se uz Županijsku cestu  ŽC 5179  izvelo ukupno 1.200 dužnih metara nogostupa. Implementirano krajobrazno rješenje koje prati pješačku stazu povezalo je sve cjeline u plavo zelenu infrastrukturu.