Planinarsko društvo Glas Istre obilježilo 40. rođendan.

Na prostoru oko Planinarske kuće Korita prigodnim programom obilježeno je četvrdeset godina postojanja i uspješnog djelovanja Planinarskoh društva Glas Istre iz Pule

Tijekom mjeseca svibnja 2022. godine na prigodan i tradicionalan način obilježeno je četrdeset godina postojanja Planinarskog društva Glas Istre iz Pule. Iako s pulskom adresom, PD Glas Istre desetljećima okuplja zaljubljenike u planinarenje i prirodu iz čitave Istre. Oni koji se obrate i upišu u planinarsko društvo bivaju animirani i okupljeni na prigodnim druženjima, planinarskim pohodima ili kroz brojne odsjeke koje postoje u društvu: od visokogorskog odsjeka, alpinističkog i drugih.

Četrdesetu jubilarnu obljetnicu planinari društva obilježili su na tradicionalan način okupljanjem i druženjem oko Kuće na Koritima. Uz fažol i druge planinarske delicije, uživalo se u druženju, prisjećanju i odavanju priznanja važnim članovima društva koji su svojim radom i trudom zadužili nove generacije. Tako su zahvalnice, priznanja i pohvalnicu dobili: bivši predsjednici društva – zahvalnice za vođenje društva. Dok su priznanja dobili, Vladimir Rojnić i Zlatko Modrušan za svoj uspješan rad u društvu. Pohvalnicu je dobio Daniel Lukšić za prelazak IPP-a (Istarski planinarski put) u jednom komadu.

Bila je ovo ujedno prigoda da se promoviraju novi školarci, polaznici Planinarske škole kojima je uručena diploma za uspješno savladan program i položen ispit Osnovne planinarske škole.

Nakon „protokolarnog“ dijela, koji je kod nas planinara uvijek uz puno smijeha i veselja, usljedio je dio programa uz zabavu i društvene igrice gdje je smijeha bilo na pretek. Povlačenje konopa, timske igrice, igre posebnih vještina i agilnosti bile su tada na „meniju“.

Želimo se i ovom prigodom zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu i postojanju Planinarskog društva Glas Istre. Zbog tih nekih ljudi danas Društvo opstaje i ima tu čast da nastavlja usađivati ljubav novim generacijama planinarki i planinara za prirodom, mudrost suživota s istom te osjećaj da moramo brinuti o našem okolišu još više.

PD Glas Istre upisuje nove članove srijedom kada je neformalno druženje u prostorijama PD-a u prostoru u Šijani (Ulica 43. Istarske divizije) te se tada možete informirati o svim aktivnostima od 20 do 22 sata.

Hvala i medijima što će o našoj jubilarnoj godini više informirati širu javnost.

Za dodatna pitanja slobodno kontaktirajte predsjednika Društva Željka Ravnića na e-mail zeljko.ravnic1@gmail.com .

 

Info o PD-u i novosti možete pratiti na

https://www.pd-glasistre.hr/ ili na

https://www.facebook.com/pdglasistre.hr

 

Srdačan pozdrav i vidimo se na nekim novim planinarski izazovima i putevima!