“Pozdrav suncu”: Lions Club Pula organizira tradicionalnu rekreativno donatorsku akciju Jogging & Yoging povodom Svjetskog dana glazbe i joge

 

Lions Club Pula nakon dvogodišnje pauze ponovo organizira tradicionalnu rekreativno donatorsku akciju Jogging & Yoging povodom Svjetskog dana glazbe i joge uz prepoznatljiv moto ‘Pozdrav suncu’ s ciljem prikupljanja sredstava fonda za stipendiranje izvrsnih studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli slabijeg imovnog stanja.

Jogging & Yoging poziva sve ljude dobra srca i društveno odgovorne da si priušte večer zdravlja, rekreacije, druženja i humanosti,  da daruju sebe i sebi, te dočekaju zalazak sunca najduljega dana u godini, 21. lipnja, koji je igrom “slučajnosti”, osim ljetnog solsticija i svjetski dan joge, kao i glazbe. Sudjelovati mogu svi, bez obzira na dob, spol ili razinu sportsko-rekreativne spremnosti. Staza nije zahtjevna, start i cilj je na Hidrobazi (plava staza nasuprot skate parka), a trči se (ili hoda) obalnom šetnicom do mosta u Valbandonu i natrag. Start je utrke na Hidrobazi (Beach bar „Baza“) 21. lipnja 2022. u 19: 30 sati, a sudionici se pozivaju da dođu ranije do 19:00 sati, kako bi se mogli pripremiti, zagrijati i odjenuti nove majice.

Budući da se, znaju to i sportaši i rekreativci, nakon svake utrke potrebno dobro istegnuti, slijedi joga pod stručnim vodstvom jedine hrvatske B.K.S. Iyengar joga certificirane učiteljice Nataše Sršen.

I na kraju, naravno, party! Ali opet drugačiji od drugih – nudit će se zdravi, 100% prirodni biljni napitci. Večer za vježbanje, detoksikaciju i uživanje zaključit ćemo – kako to i priliči proslavi ljetnog solsticija i  Svjetskog dana glazbe & joge, nakon pozdrava  suncu uz ceremonijalni zalazak i vrhunsko muziciranje!

Lions Club Pula ponosan je na svoga člana čijim ćemo donatorskim koncertom zaključiti najdulji dan u godini, uglednog koncertnog gitarista Alejandra Córdove, jednog od glavnih meksičkih eksponenata klasične gitare na nacionalnoj i međunarodnoj razini! Njegov osebujni stil, temeljen na tehničkoj kontroli, izuzetnoj darovitosti, ravnoteži, hladnokrvnosti, virtuoznosti, muzikalnosti, te znatiželji sa znanjem, senzibilnosti i iskustvu,  prepoznala je publika ali i specijalizirana međunarodna kritika; koncertirao je u Italiji, Španjolskoj, Grčkoj, Rusiji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Kostariki i Meksiku. Objavio je dva nosača zvuka te redovito sudjeluje na najvažnijim festivalima te nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Na Facebook stranici eventa https://www.facebook.com/events/762087318132095/ organizator Lions Club Pula redovito će objavljivati i ažurirati informacije o Jogging & Yoging.

Pomaganje i nesebičnost u temeljima je djelovanja Lionsa. Pomaganjem studentima ulažemo u našu budućnost, pa se pozivaju svi koji to žele i mogu da uplatom na račun otvoren kod Privredne banke Zagreb HR5323400091510805218 poziv na broj 2022-6-21 pridonesu fondu iz kojega će se stipendirati izvrsni, a potrebiti  studenti. Svaka je donacija vrijedna i dobro došla.

Svi sudionici Jogging & Yoging moći će na Hidrobazi kupiti prigodno dizajnirane majice, te i na taj način pridonijeti fondu za stipendiranje studenata.

Uz glavnog organizatora Lions Club Pula, rekreativno donatorska akcija Jogging & Yoging ne bi bila moguća bez suorganizatora:  Studentskoga zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Erika Lukšića (ISTRun), te Nataše Sršen (Iyengar joga Pula). Osobite zahvale idu našem članu, sjajnom gitaristu Alejandru Córdovi.