Općina Medulin je prva općina u kojoj je otvorena Finina poslovnica!

 

U ponedjeljak, 20. lipnja, u Medulinu, započela je s radom poslovnica Financijske agencije (FINA).

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, pozdravio je otvaranje poslovnice u Medulinu, naglasivši kako je uloga Općine osiguravanje povoljnih preduvjeta za poslovanje gospodarstvenika, te omogućavanje dostupnosti financijskih usluga za naše mještane, zahvalivši se FINI što su se odazvali zamolbi Općine za otvaranjem poslovnice, te što su prepoznali potencijal naših mještana, obrtnika i gospodarstvenika.

Direktorica Podružnice Pula Aleksandra Pauletić naglasila je kako je ovo prvi puta da se poslovnica FINA-e otvara u jednoj općini, ali da ne sumnja da će mještani Općine Medulin i brojni poduzetnici, ugostitelji, iznajmljivači koristiti usluge Poslovnice Medulin.

Poslovnica u Medulinu pružati će korisnicima sve financijske i elektroničke usluge, biti će dostupne poslovne informacije, informacije o ovrhama, obavljati će se svi poslovni vezani uz digitalne certifikate, e-račune, moći će se predavati financijski izvještaji i dr.

Direktor Turističke zajednice Mihael Idžaković također je izrazio zadovoljstvo otvaranjem poslovnice, istaknuo da je veoma važno i za sve naše goste i posjetitelje, imati u destinaciji financijsku instituciju u kojoj se može zamijeniti valuta, ili obaviti bilo koja druga financijska transakcija, zaželjevši FINI dobrodošlicu i uspješan rad.

Poslovnica je smještena na samom ulazu u Medulin (u bivšoj poslovnici OTP Banke), preko puta javnog parkirališta, te je dostupna i mještanima iz drugih naselja Općine.

Svi znamo koliko je potrebno da se za vrijeme ljetnih gužvi dođe od Medulina ili Premanture, ili bilo kojeg drugog našeg naselja do Pule, kako bi se u Puli predao utržak ili platio neki račun. Sada će se sve to moći odraditi u Medulinu, s puno manje stresa, rizika u prometu i s manje potrošenog benzina ili dizela (što u današnje vrijeme također nije zanemarivo). Podsjećamo da se u FINI može platiti komunalna naknada, vodna naknada i porez za kuće za odmor u korist Općine Medulin, bez naknade.

Poslovnica Medulin za početak svog poslovanja nudi posebne akcije i pogodnosti za sve korisnike. Radno vrijeme poslovnice je od ponedjeljka do petka od 7,30 do 14,30, te subotom od 8,00 do 12,00 sati.

Načelnik Općine Medulin bio je jedan od prvih korisnika usluga poslovnice u Medulinu, uplativši donaciju Udruzi „Naš san, njihov osmjeh“.