U Barbanu je održan 2. Memorijal „Stanko Kancelar“

 

Osunčano barbansko Gradišće bilo je ove nedjelje prepuno emocija i oživljenih sjećanja  na Stanka Kancelara i njegove dvije ljubavi – streljaštvo i Trku na prstenac. Tu je, na obnovljenoj streljani  održan 2. Memorijal „Stanko Kancelar“  – natjecanje u gađanju letećih meta, disciplina TRAP. Svoje je streljačke vještine odmjerilo 36 istarskih  lovaca, razvrstanih u tri kategorije – seniori, veterani i juniori. Među njima su bila i dva državna reprezentativca, Kristijan Kancelar i  Paulo Labinjan, članovi streljačkog društva „Gord“ Velika Gorica

U seniorskoj je konkurenciji  najuspješniji bio  Kristijan Kancelar, koji je od  75  letećih meta pogodio njih 65. Drugo je mjesto zauzeo Eni Jugovac s jednim pogotkom manje, a trećeplasirani je bio Matija Rožar  koji je u regularnom dijelu natjecanja pogodio 63 mete, koliko i Paulo Labinjan, ali je u uraspucavanju bio uspješniji, i osvojio treće mjesto s rezultatom  63+ 2.

Od veteranima prvo je mjesto osvojio  Bruno Derocchi, a od juniora najuspješniji je bio  Antonio Chiavalon.

Pehare je dobitnicima uručio  načelnik Općine Barban i predsjednik IDS-a Dalibor  Paus. U završnim se riječima podsjetio na doprinos Stanka Kancelara u promociji ove lovačke discipline – koju popularno nazivamo gađanje glinenih golubova.

Stanko je kao član  Lovačkog društva Barban  dao  značajan doprinos u izgradnji  streljane, na kojoj se i danas odvijaju programi u gađanju glinenih golubova. Tu se dokazao i kao natjecatelj. To  nije prošlo nezapaženo i na državnoj razini, gdje je postao licencirani sudac za takva natjecanja.

Lovci su ovim Memorijalom odškrinuli vrata  za treninge konjanika  za 47. Trku na prstenac, koji će tu, na trkaćoj stazi uz samu  streljanu  uskoro započeti. Tako će i dalje živjeti sjećanja na Stanka, čija dva sina, Kristijan i Andrej, nastavljaju obiteljsku  tradiciju u obje ove sportske manifestacije. 

Foto: Dalibor Paus s uspješnim lovcima