SRD Tivoli i JK Delfin organiziraju tradicionalnu sportsku jedriličarsku manifestaciju Tivoli Mandrač kup

 

U subotu, 25. lipnja pulska luka će zabljesnuti jedrilicama krstašima

Četvrti u nizu međunarodni sportsko kulturni event u 2022. godini pod sloganom „Pula pod jedrima” nositelja JK Delfin održava se u subotu, 25. lipnja u pulskoj luci tradicionalnom međunarodnom regatom Tivoli Mandrač kup.

Tradicionlano start je godinama bio u 11 sati, no ove su godine iz organizcaijskog tima odlučili izbjeći najveću vrućinu te će start biti u 16 sati. Ograničeno vrijeme regatavanja je 20 sati, a nakon regate slijedi prigodna večera i proglašenje u lučici Mandrač. Zahvaljujući SRD Tivoli Mandrač pripremit će se zanimljiva ribarska fešta uz glazbu koja je za sve učesnike regate potpuno besplatna. Pored brojnih volontera uključenih u organizaciju, regatu je dodatno podržala TZG Pule, tvrtke AGD i Adrinaut te brojni mediji.

„Zbog sve ekstremnije vrućine, moramo biti fleksibilni u planiranju te misliti na sve involvirane u organizaciju, kako one koji su direktno, tako i one indirektno uključene koji prate tijek regate s obale. U 15 sati je registracija sudionika, sastanak skipera i preuzimanje regatnih brojeva u lučici Mandrač, a u 16 sati startamo regatu. Trenutno su najdulji dani u godini, sunce zalazi u 20:55 sati, tako da ćemo maksimalno iskoristiti dan regatavanjem, a sa smirajem dana i padom visokih temperatura okupiti se u lučici Mandrač uz zakusku i glazbu”, poručuju organizatori.

Generalno jedriličari jedre u svim godišnjim dobima te žele da i ljeti, u glavnoj turističkoj sezoni, pulska luka blista u igrokazu šarenih jedara. To je prilika da turisti koji su se zatekli u Puli, pored brojnih događanja, zapamte Pulu i kao grad jedriličara i nautičara. Startat će se blizu lučice Mandrač što bliže obali, a koja će se ruta jedriti, organizatori odlučuju sat vremena prije starta regate ovisno o vremenskim uvjetima.

Planirano je jedrenje po pulskoj luci. Ukoliko bude više vjetra izaći će i jedriti oko otoka Kozade te Jerolima. Regatni brodovi ići će i oko bove jugozapadno od svjetionika Peneda. Regatne jurilice će imati dužu rutu od krstaša. Organizatori žele da regata bude svim učesnicima izazovna. Regata se održava u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza, a vodi prema pravilima Svjetske jedriličarske organizacije. Rezultati će se bilježiti prema dužini plovila po grupama: Open Krstaši i Regatni te ORC. Regata se dodatno boduje za Istarski kup krstaša – Argonaut kup (AK).

Sa zalaskom sunca prizori jedrilica u pulskoj luci bit će veličanstveni gledateljima s obale kojih sa svakom regatom u pulskoj luci ima sve više. Fotografi, umjetnici i zaljubljenici u more, jedra i zalazak sunca bit će nadahnut prekrasnim prizorima takmičarskog duha i jedrilica u subotu, 25. lipnja.

Sport, rekreacija, romantični prizori, gastro doživljaj i jedriličarska fešta – tako je zamišljen ovogodišnji Tivoli Mandrač kup u našoj prelijepoj antičkoj Puli.

Organizatorima želimo uspješnu organizaciju, a natjecateljima plasman.

Za kraj organizatori poručuju: „Ako imate brod na jedra, dođite u subotu u Pulu. Dignite jedra, jedrite Tivoli Mandrač kup. Budite dio ekipe sportaša i rekreativaca, entuzijasta, budite dio našeg takmičarskog duha i vibre dobrih ljudi na fešti. Imamo vrsne jedriličare, brze jurilice i rekreativce na family krstašima koji jednako uživaju u jedrenju. Svi ste nam dobro došli! Ako nemate jedrilicu dođite i bodrite jedriličare s obale, fotografirajte, snimajte i budite dio uspomena koju gradimo na Tivoli Mandrač kupu 2022.”

Izazov „Pula pod jedrima” koji je JK Delfin pokrenuo s Full Moon regatom 18. ožujka 2022. godine vrijedi za sve  regate u suorganizaciji JK Delfin. Najljepši kreativni uradci će se nagraditi na Jedriličarskoj noći krajem godine.

Nakon ove regate uslijediti će pauza pa se na jesen opet vidimo u pulskoj luci.

U rujnu, 23.-25.09.2022. JK Delfin pokreće „Istra pod jedrima”, regatom kojom, s partnerima klubovima iz Istre, jedrenjem obilježava „Dan Istarske županije”.

Jer jedriti se mora, a s nama je to fora 😉