HOOCK & COOCK FESTIVAL SINOĆ NA RIBARSKOM MULU U MEDULINU

Još večeras stignete probati filet o’bun i t skune od tune

Ekipa Hook & Cooka uspjela je sinoć na ribarskom molu Medulinu učiniti baš ono što je najavila – objediniti ljubav prema moru, okupiti ribare, kuhare i muzičare kako bi na jedinstven način posjetiteljima Hook & Cooka festivala približili morske specijalitete.

»Hook & Cook« ekipa Siniša Pavlović i Marko Domgjoni još su jednom priredili zanimljivo događanje na koje su došli broji posjetitelji mladi i stari, domaći i stranci… Prstohvat dodatnog začina izvrsnoj atmosferi svakako su dodala i dva vrsna kuhara Jorg Zupan i Marko Turković.

Chef Jorg Zupan, u Ljubljani, ima dva restorana sa Michelinovim zvjezdicama, sinoć je u Medulinu spremao filet o’ bun, a sudeći po redu pred brodom na kojem je svoje jelo spremao, i ovdje van kuhinje u kojoj se priprema Michelinova hrana Zupan se izvrsno snalazi.

 Marko Turković je trenutno jedan od najmlađih i najboljih hrvatskih kuhara, radio je u brojim vrhunskim restoranima diljem Europe, vratio se u Hrvatsku i otvorio svoj restoran. Sinoć je pripremao jelo koje je nazvao t skune od tune – u jedinstvenu kreaciju  spojio je tunu, kajmak, domaći kruh… I mnogi su uživali u njegovom jelu.

Na sinoćnjem meniju bio je i tuna cheeseburger, Hook & Cookovci nude ga uvijek i on je na neki način njihov zaštitni znak.

Za dobar glazbeni ugođaj zaduženi su bili Forbidden Dance Records feat. Samuele Pagliai, a ugodna glazba koju su pripremili svakako je doprinijela izvrsnoj i ugodnoj atmosferi na ribarskom mulu.

Ako sinoć niste stigli do Medulinu, učinite to svakako večeras i kušajte specijalitete Marka Turkovića i Jorga Zupana, ili pak posjetite Hook & Cook festival 12. i 13. kolovoza kad će biti održano drugo ovogodišnje izdanje ovog popularnog druženja u Medulinu.

Inače, Hook & Cook festival financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 180 tisuća kuna, a organizira ga Turistička zajednica općine Medulin.