DVA ZLATA ZA VUKOVIĆ I NAJBOLJI REZULTAT U PROTEKLE TRI SEZONE

DVA ZLATA ZA VUKOVIĆ I NAJBOLJI REZULTAT U PROTEKLE TRI SEZONE

Jučer 26.06.2022 u Velikoj Gorici održana je 2. Međunarodna paraatletska liga u organizaciji PAK Uspon iz Velike Gorice.

Na natjecanju su nastupili članovi AK Spektra iz Pule pod vodstvom trenerice Katje Luketić, trenera Ivana Radešića i asistentice Katarine Polić, na visokih 35 stupnjeva članovi Spektra ostvarili su vrlo zapažene rezultate.

Marin Giljanović s rezultatom 4, 71 postavio je svoj novi osobni rekord u bacanju kugle.

Amar Zec bacio je svoj osobni rekord u bacanju diska s rezultatom 6,22 m, i osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

Massimo Iveta bacio je svoj novi osobni rekord u bacanju kugle s rezultatom 6, 60 m, osvojio je treće mjesto u ukupnom poretku i brončanu medalju,  nakon ovog natjecanja Massimo je noćas otputovao                    na Europske igre mladih u Finsku.

Emilio Zonta bacio je svoj novi osobni rekord i novi Hrvatski rekord u bacanju kugle s rezultatom 7,32 m te osvojio srebrnu medalju i drugo mjesto u ukupnom poretku.

Jelena Vuković osvojila je dva zlata, u bacanju kugle s rezultatom 7,22 m bacivši svoj najbolji rezultat u posljednje tri godine, i u bacanju diska s rezultatom od 17,96 m osvojivši prvo mjesto.

 

„ Natjecanje je bilo vrlo naporno s obzirom da smo u jutro otputovali u Veliku Goricu, velika gužva na cesti, a u samoj Velikoj Gorici temperatura za vrijeme samog natjecanja preko 35 stupnjeva, a odmah nakon natjecanja uslijedio je povratak u Pulu gdje smo stigli oko ponoći. Jako sam zadovoljna nastupom svojih atletičara koji su u barem jednoj disciplini postavili svoj novi osobni rekord po ovim iznimno velikim vrućinama. Jako sam zadovoljna i sa svojim nastupom, s obzirom da kugla u zdanje tri godine nije uglavnom letila preko sedam metara, osim na Europskom kada je rezultat bio 7,05, ovih 7,22 je odličan rezultat i konačno je probijena ta psihička granica od sedam metara. Hvala organizatorima na trudu, nije lako organizirati natjecanje na 35 stupnjeva. Nakon ovog natjecanja slijedi kratka pauza, treninzi održavanja, a nakon toga priprema za međunarodno natjecanje u Varaždinu koje će se održati 01.10.2022. Hvala i svima koji su nas i ovaj put podržali da uspijemo odraditi i ovo natjecanje jer vjeruju u nas i naš trud, uspjeh i dobre rezultate. Vratili smo se kući sa 5 medalja, veliki je to uspjeh.”