Sve je spremno za spektakl – Pula spremna za glazbeni tjedan

U Puli je održana konferencija za predstavnike medija na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Pule Filip Zoričić, direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, direktor turističke agencije Uniline Boris Žgomba i vodeći ljudi iz organizacije Pula Music Week-a. Tom su prigodom predstavljani detalji glazbenog projekta koji ovoga četvrtka, 30. lipnja započinje u Puli i trajat će narednih sedam dana.

 

 

Danas je u Puli održana konferencija za predstavnike medija povodom početka spektakularnog sedmodnevnog glazbenog događanja koje će biti održano u pulskoj Areni.

U ime grada domaćina javnosti se obratio gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji je zahvalio organizatorima ALDA-i i Insomniacu što će u periodu od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli nastupiti neki od najboljih svjetskih DJ-eva.

„Grad Pula treba ovakva događanja. Efekti koji proizlaze iz ove organizacije polako izlaze na površinu, a najbolje tek slijedi. Prvenstveno u ekonomskom, turističkom i kulturnom aspektu. U naš grad se ovih dana slijevaju tisuće posjetitelja iz Hrvatske i cijelog svijeta i s razlogom s nestrpljenjem očekujemo početak ovogodišnjeg festivala, ali i narednih godina. Grad Pulu i njene građane, a posebno privredu očekuju lijepe stvari i stoga smo kao domaćini iznimno sretni što imamo priliku biti dio ovako velikog događanja koje će utemeljiti položaj i turističku reputaciju našeg grada na globalnoj razini“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

 

U ime „Pula music week-a“ čiju organizaciju potpisuju najveći glazbeni promotori ALDA i Insomniac javnosti se obratio Baggi Begovic: „Detalji Pula Music Week-a su više manje poznati. Višemjesečna produkcijska realizacija dovedena je do vrhunca i u narednim danima nas očekuje vrhunska zabava uz neke od najpopularnijih izvođača elektrinske glazbe. Činjenica je da izvođači koje ćemo imati priliku vidjeti tijekom narednih sedam dana predstavljaju techno line-up kakav još nije viđen u Hrvatskoj. Sada je posve jasno je da ovom organizacijom grad Pulu svrstavamo na globalnu glazbenu scenu. Pula time postaje neizostavna lokacija za okupljanje ljubitelja elektronske glazbe iz cijeloga svijeta, a svim posjetiteljima ćemo pružiti doživljaj koji spaja glazbu s vrhunskim tehnologijama. Jedna od najupečatljivijih karakteristika definitivno je vizualna umjetnost i lightshow koji će pratiti svaki od nastupa i koji svojom vizualnom atraktivnošću dovodi doživljaj na najvišu razinu. Očekuje nas festival koji će posjetiteljima dati nesvakidašnju jedinstvenu dimenziju i nezaboravno iskustvo“.

 

Okupljenima se obratila i Sanja Cinkopan Korotaj u ime Turističke zajednice grada Pule.

 

„Grad Pula će ovim događanjem osim svojih povijesnih aspekata etablirati i novu razinu percepcije turističke scene na regionalnoj, ali i globalnoj razini. Ovakva događanja su u turističkom smislu mijenjala i podižu kvalitetu turističke ponude i privlače novu publiku. Samim time očekujemo da će Pula Music Week biti jedan od predvodnika transformacije grada Pule na novu razinu čime ćemo u ovoj i narednim sezonama integrirati povećan turistički promet. Na nama, turističkim djelatnicima je da iskoristimo ovakva događanja i omogućimo dodatni rast grada koji će kroz turistička ostvarenja omogućiti dodatne ekonomske aspekte, ali i rast na svim drugim razinama“, smatra Cinkopan Korotaj.

 

Za kraj okupljenima se obratio i direktor turističke agencije Uniline Boris Žgomba rekavši kako će Festival dodatno obogatiti, ali i učvrstiti Hrvatsku na turističkoj mapi svijeta.

„Hrvatska ima tu priliku da osim naglaska na prirodne ljepote koje krase našu zemlju pozicionira svoj turistički proizvod i na sveobuhvatnim, iznimno atraktivnim događanjima koja se ovdje događaju. Istra i Hrvatska godinama grade svoj položaj prateći globalne trendove i danas slobodno možemo konstatirati da smo prema količini globalno zanimljivih događanja u samom vrhu globalne turističke scene“, istaknuo je Žgomba.

 

U Puli će tijekom sedam dana, počevši od ovog četvrtka slijediti glazbena događanja tijekom kojih će nastupiti neki od vodećih DJ-a. Festival započinje nastupom južnokorejske atrakcije Peggy Gou. Slijede nastupi Solomuna, britanskog producentskog dua Disclosure, Tale Of Us,  Borisa Brejche, Charlotte de Witte, a kao šlag na tortu slijedi spektakl posljednjeg dana događanja kada posjetitelje očekuje nastup Black Coffee-a, izvođača čiji je album ovogodišnji osvajač Grammyja u kategoriji najboljeg plesnog albuma elektronske glazbe.

 

O ALDI I INSOMNIACU

ALDA je međunarodna producentska tvrtka, razvijač konceptualnih događanja i promotor međunarodne elektronske glazbe na čijem je čelu Allan Hardenberg. Organizatori su događanja poput AMF-a, A Day At The Park, Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, SAGA Festival, We Are Connected, New Horizons, This is Me, Secret Project Festival i The Flying Dutch. Od 2018. ALDA je udružila snage s američkim festivalskim divom Insomniacom te zajedno ove dvije vodeće producentske kuće donose na globalnoj sceni međunarodno raznolikoj i širokoj publici nezaboravna iskustva elektronske glazbe. Insomniac globalno organizira neke od najinovativnijih, najzanimljivijih glazbenih festivala i događaja na svijetu. Unaprijeđeni najsuvremenijom rasvjetom, pirotehnikom i dizajnom zvuka, umjetničkim instalacijama velikih razmjera, kazališnim izvođačima i specijalnim efektima sljedeće generacije, ovi događaji osvajaju osjetila i nadahnjuju jedinstvenu razinu interakcije s obožavateljima. Kvaliteta iskustva je glavni prioritet Insomniaca. Tijekom 25 godina djelovanja organizirali su više od 2000 festivala, koncerata i klupskih večeri za gotovo 5 milijuna posjetitelja diljem svijeta. Najpoznatiji glazbeni događaj s potpisom Insomniaca je Electric Daisy Carnival Las Vegas (najveći svjetski festival plesne glazbe koji tijekom tri dana privlači više od 465.000 posjetitelja. Tvrtku je osnovao Pasquale Rotella, koji je prema Forbesu jedan od pet nautjecajnijih osoba globalne showbiz scene. Sjedište Insomniaca koji je osnovan 1993. godine je u Los Angelesu, a 2013. godine sklopili su partnerstvo s vodećom globalnom entertainment tvrtkom Live Nation.