Povijesne razglednice Općine Medulin

Povijesne razglednice Općine Medulin novi je proizvod osmišljen u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Medulin. Interpretativne šetnje Banjolska povijesna razglednica i Koracima medulinske prošlosti oživjet će likove, priče i povijest medulinskog područja kroz interaktivna uprizorenja.

 

              Dođite te zajedno s nama vratite se u prošlost prekrasnih Banjola putovanjem kroz vrijeme uz priču o starom ribaru, istrologu Toni Perušku te Histarki koja planira kobnu osvetu protiv Rimljana. U novoj šetnji Istra Inspirita postanite dio banjolske povijesne razglednice u sljedećim terminima: 11.07. s početkom u 20 sati; 29.08. s početkom u 18:30 sati.

 

              Ako smo vas dovoljno zaintrigirali, svakako ćete onda morati doći u predivan Arehološki park Vižula gdje ćemo polako, ali sigurno Koracima medulinske prošlosti krenuti u potragu za Zlatnim runom. Naime, legenda kaže da je u rukama poznatog Jazona Zlatno runo došlo do istarske obale. S pogledom na Stari malin čuti ćemo priču o braći Pošić koji su ga sagradili te kroz anegdote malog Medulinca saznati sve o ovoj popularnoj turističkoj destinaciji. Zakoračimo zajedno u povijest Medulina uz Istra Inspirit te uživajmo u predivnom pogledu na cijeli Medulin u sljedećim terminima: 18.07. s početkom u 19 sati te 22.08. s početkom u 18:30 sati.

 

              Osim novih interpretativnih šetnji, ove sezone očekuje vas  i jedan od najdugovječnijih Istra Inspirit doživljaja – Crispo, koji će oživjeti priču o rimskom ratniku, a vi ćete biti svjedoci tragične sudbine mladog prijestolonasljednika 15.07. s početkom u 19:30 sati u Arheološkom parku Vižula.

 

Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općine Medulin što već deset godina odlično surađuje s nama te teži daljnjem napretku i razvoju zbog kreiranja zanimljivih kulturno doživljajnih proizvoda na destinaciji.

 

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije oživljava priče, mitove i legende poluotoka već desetu godinu zaredom.

 

Više informacija o projektu Istra Inspirit: