KAMP PODVODNE ORIJENTACIJE

         RSK “Mladost” Medulin, KPA “Uljanik” Pula i  RSK “Boškarini” Pula sudjelovali su na 6-om Kampu podvodne orijentacije na jezeru Lepenice u Fužinama. U sklopu kampa održano je i 31. Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji te 6. Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji za djecu sa disalicom. U kampu se učilo disciplini podvodne orijentacije sa ronilačkom bocom te na disalicu, bez ronilačke boce. Također, u kampu je održana i vježba Stožera traganja i spašavanja koja se ovaj put održala u slatkoj i mutnoj vodi jezera Lepenice. Veliki doprinos i podršku kampu kao i samoj vježbi traganja i spašavanja dao je Ronilački Savez Istarske županije i Savez sportova Istarske županije.

     Na Državnom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji za Mladost su nastupili Lea Ikić Čupev, Luka Bohač, Lean Osmanović, Martina Pekica, Robert Čupev, Meri Bernobić, Lana Rački i Ema Ivetić, za Boškarine Toni Pekica te za Uljanik Matea Ikić. Plivale su se pojedinačne discipline Paralel Slalom, M Course, 5 Points i Star. Robert Čupev pobijedio je u disciplinama Paralel Slalom i Star dok je u disciplini 5 Points bio drugi. Ema Ivetić slavila je u disciplinama Paralel Slalom, 5 Points i Star dok je u M Coursu bila druga. Lea Ikić Čupev je pobijedila u disciplini M Course. Luka Bohač je bio treći u disciplinama Paralel Slalom i 5 Points dok je u M Kursu slavio. Lean Osmanović je među juniorima bio treći u disciplini M Course.

     U ukupnom poretku Mladost je osvojila drugo mjesto među ženama, prvo mjesto među muškima te drugo mjesto sveukupno klupski.

     Po šesti puta održano je i Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji za djecu sa disalicom gdje se plivala disciplina Reperi 5 u kategorijama početnika, mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora i juniora. Za Mladost su nastupili: Barbara Matika, Martina Pekica, Sara Soldo, Lana Rački, Eric Ilisić, David Reljanović, Matija Ritoša, Karlo Reljanović, Leon Kolar, Ivor Knežević, Lana Mohorović, Leon Čupev, Lucija Diković, Lean Metikoš Crevatin, Sergej Urti, Jakov Ritoša, Leon Reljanović, Ilirjana Lleshaj, Meri Bernobić, Sebastijan Hajnc, Dora Komparić, Lucas Kolar i Luka Medić. Za Boškarine su nastupili: Jan Rački, Emi Metikoš Crevatin, Deni Kiridžić, Toni Pekica, Lea Mohorović i Leon Mijandrušić.

     Među juniorkama pobijedila je Martina Pekica. U kategoriji mlađih juniorki Lana Rački je bila prva, dok je Meri Bernobić osvojila srebro. Kod kadetkinja Barbara Matika je osvojila zlato, a Dora Komparić srebro. U kategoriji mlađih kadetkinja slavila je Sara Soldo. Natjecateljica Emi Metikoš Crevatin (RSK Boškarin Pula) je zauzela prvo mjesto, a Ilirjana Lleshaj (Mladost) drugo mjesto.

 

     Toni Pekica je među mlađim juniorima zauzeo prvo, a Leon Kolar drugo mjesto. Među kadetima je Karlo Reljanović osvojio srebro, a Sebastijan Hajnc broncu. Lean Metikoš Crevatin je među mlađim kadetima zasjao, kao i Leon Čupev među početnicima.

U klupskom poretku smo zauzeli sva prva mjesta.

 

     Normu za ulazak u seniorsku reprezentaciju Hrvatske isplivali su Robert Čupev i Lea Ikić Čupev dok su juniorsku normu otplivali Ema Ivetić i Luka Bohač. Reprezentacija putuje krajem kolovoza u grad Gyekenyes u Mađarskoj na Europsko juniorsko i seniorsko prvenstvo. Istarske plivače perajama sljedeće očekuje Državno prvenstvo u daljinskom plivanju perajama.