Od 15. srpnja do 15. kolovoza zabrana izvođenja građevinskih radova

Nakon što je Gradsko vijeće, na sjednici 20. prosinca 2021. godine, usvojilo Odluku o privremenoj zabrani radova, narednih mjesec dana na području Grada Pule zabranjeno je izvođenje zemljanih radova i radova na izgradnji konstrukcije građevina.

 

„Imali smo tri važna sastanka s novom udrugom građevinara, sa cehom građevinara i s predstavnicima turističkog sektora. Uz 52 primjedbe pristigle na e-savjetovanje došli smo do ovog prijedloga odluke kojega je prihvatilo Gradsko vijeće. Smatram da smo kompromisno puno toga pokrili. Ukoliko se pokaže potrebnim, odluku s vremenom možemo revidirati i doraditi“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

 

Potpuna zabrana građevinskih radova od 15. srpnja do 15. kolovoza ne odnosi se na građevine javne i društvene namjene namijenjene obavljanju djelatnosti u području društvenih djelatnosti  (odgoja, obrazovanja, prosvjete, znanosti, kulture, sporta, zdravstva i socijalne skrbi), radu državnih  tijela i organizacija, tijela i organizacija lokalne i područne  (regionalne) samouprave, pravnih osoba s javnim ovlastima i udruga građana i vjerskih zajednica.

 

Dozvoljeno je izvođenje radova za čije je građenje, odnosno izvođenje utvrđen interes Republike Hrvatske, te ukoliko se radi o uklanjanju građevina na temelju rješenja građevinske inspekcije ili odluke drugog tijela državne vlasti.

 

Prema Odluci o privremenoj zabrani građevinskih radova potpuna zabrana radova na snazi je od 15. srpnja do 15. kolovoza 2022. godine, dok su od 1. do 14. srpnja te od 16. do 31. kolovoza radovi dozvoljeni s ograničenim vremenom od 9 do 17 sati te subotom od 9 do 14, sati, a nedjeljom, blagdanima i neradnim danima i dalje neće biti dozvoljeni građevinski radovi. S odlukom su se, podsjetimo, prethodno usuglasili građevinari, ali i predstavnici turističkog sektora.

 

Pozivaju se svi dionici u gradnji na koje se Odluka odnosi da se pridržavaju njezinih odredbi.