JK Delfin Pula i JK Rudar Raša organiziraju regatu Barbanske rivijere i Trget kup

22.07. jedriličari krstaši iz Hrvatske, Slovenije i šire okupljati će se u netaknutoj prirodi Raškog zaljeva jer 23.07. startaju dvije regate krstaša:

  1. Regata Barbanske Rivijere i 4. Trget kup

 

Organizatori JK Delfin Pula i JK Rudar Raša uz podršku lokalnih uprava Općine Barban, Raša i turističkih zajednica općina, lokalnog poduzetništva i volontera ove godine u Raškom zaljevu planiraju takmičarski jaki jedriličarski happening.

 

„Čarima Raškog zaljeva, Barbanske Rivijere i Trgeta je teško odoljeti, a pored netaknute prirode u kanalu uvijek ima vjetra pa će naši jedriličari guštati u pravom racing izazovu takmičeći se za najbolji plasman. Najavljeni su nam jedriličari od 11g. do 70g., brzi raceri i performace cruiseri koji će sa randama, genovama, genakerima i spinakerima izvoditi jedriličarski show u Raškom zaljevu” izjavili su organizatori.

 

Prizorima će uživati i gledatelji koji jedva čekaju ove dvije regate koje se ovdje održavaju samo jedanput godišnje.

 

Regate se boduju za istarski kup krstaša Argonaut kup (AK), odvijaju u nadležnosti strukovnog jedriličarskog saveza HJS, a jedrilice će se takmičiti u Grupama prema dužini plovila Cruising i Racing te međunarodnom premjeru ORC.

 

„Svi koji imaju brod na jedra su dobro došli jedriti sa nama i takmičiti se sa sličnim brodovima. Obzirom da potičemo jedrenje kao cjelogodišnju i cjeloživotnu aktivnost jako je važno potaknuti i stare jedrilice da nam se pridruže, a starim jedrilicama je teško takmičiti se u Grupi sa novijim, modernijim krstašima i regatnim jurilicama pa dodatno imamo i grupu Vintage, jedrilice koje su starije od 35g.” javljaju organizatori.

 

Argonaut kup je osmišljen s ciljem poticanja jedrenja na krstašima na nivou Istre, omasovljavanja i širenja kulture jedrenja te razvijanja sportskog takmičarskog duha kod svih generacija.

 

Zahvaljujemo svim podržavateljima u radu, svim natjecateljima koji dolaze na naše regate, prepoznaju naš entuzijazam, našu strast i osjećaju isto. Posebne zahvale upućujemo našim poduzetnicima koji nas već dugi niz godina podržavaju i bez kojih ovo ne bi bilo moguće organizirati, a to su redom tvrtke: EXPORTDRVO, ROCKWOOL, SAILING360, MMK SYSTEMS, VALFRESCO DIRECT, MERANIA manufaktura keramike, DAGNJA, REKREATIVA 2 Studio za grafičko oblikovanje, KONOBE MARTIN PESCADOR I NANDO, CARLSBERG HRVATSKA, LAGUR FLAG ALBA, ADRINAUT i AGD.

 

Jedva čekamo 23.07. jedriti jedne od najljepših regata na Jadranu. Dođite nam sa brodovima, dođite na kopno, slikajte, snimajte i budite dio spektakla punih jedara Raškog zaljeva.

 

Ovim putem klub poziva sve ljubitelje jedriličarskog sporta da se prijave na

https://www.jkdelfin.hr/prijava-12-regata-barbanske-rivijere-i-4-trget-kup/

Prijave su otvorene do 20. srpnja 2022. godine.

Od 22.07. družimo se u uvali Blaz, a regata starta 23.07. u 11h.

Jer jedriti se mora!

 

O JK Delfin:

 

JK Delfin je sportski klub i neproftna udruga iz Pule koja okuplja jedriličare entuzijaste, djecu i odrasle. Pokretači smo istarskog kupa krstaša 2015. godine s ciljem poticanja suradnje među klubovima i izgradnje identiteta Istre kao regije jedriličara sportaša krstaša.

U 2022. godini rastemo s brojem članova, brojem verificiranih sportaša te brojem i kvalitetom organizacije regata krstaša. Sve regate organiziramo kao manifestacije, a u 2022. godini organiziramo 11 međunarodnih regata. U organizaciji surađujemo s udrugama, poduzetnicima, sponzorima i lokalnim upravama, a 9 regata se organizira  u pulskom arhipelagu. Svaka regata ima svoj poseban identitet te se vrijedi okušati u svakoj. Povezujući sport i kulturu-zabavu pretvaramo regate u zanimljive manifestacije privlačne ne samo jedriličarima već i široj publici. Tako smo krenuli graditi i priču oko regate “Pula pod jedrima”. Cilj našeg kluba je proširiti ljubav prema moru i jedrenju te privuči što veći broj aktivnih članova u klub i povećati broj jedriličara generalno. Jer jedrenje je stil života, kultura življenja za sve generacije i kroz cijelu godinu.

 

Pratite JK Delfin na:

Sve o JK Delfin:https://www.jkdelfin.hr/