Svečan i energičan početak Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane s Doris Dragović

  1. Festival Rocks&Stars @ Cave Romane, nakon dvogodišnje stanke, započeo je energičnim nastupom Doris Dragović, a publika je uživala bez rezerve plešući i pjevajući njezine hitove od prve sekunde do zadnjeg bisa.

 

Festival je svečano otvorio Ivan Kirac, načelnik Općine Medulin koja upravlja ovim prostorom, a publiku su pozdravili Mihael Idžaković, direktor Turističke zajednice Općine Medulin i Iva Šalamon Reškovac, direktorica tvrtke Art Hill koja je organizator manifestacije. 

 

Svoj nastup Doris je započela s pjesmom Marija Magdalena, a završila sa Srdelom koju izvodi rijetko i u trenutcima iznimnog, dobro poznatog dalmatinskog gušta. Uživalo se i u skladbama Šakom o stol, Malo mi za sriću triba.. jer uistinu malo nam za sreću treba kada se spoji dobro društvo, besprijekorna glazbenica moćnog glasa i vitalnog stasa, jedan fenomenalan ambijent i kada se u potpunosti možemo opustiti i uživati. Uistinu magična atmosfera i nezaboravna komunikacija Doris s publikom kojoj je, poglavito, u Istri nedostajala.

 

Naravno, i Doris je fascinirana ambijentom starog rimskog kamenoloma Cave Romane te joj je drago da se koristi u kulturne svrhe te je spomenula kako su se prilikom tonske probe u prvim trenutcima divili ambijentu. Prostor je scenografski impozantan s više od 30 metara visokim stijenama, a opet dovoljno prostran i intiman što glazbeniku njenog kalibra, a i publici, itekako godi.

 

Festival se nastavlja 20. srpnja s koncertom Svjetskog jazz orkestra glazbenih mladeži (JM Jazz World Orcestra) i Grammy dobitnika, Luisa Bonillaa, tromboniste i umjetničkog voditelja orkestra, Alexa Sipiagina, jazz trubača, Johna Rileya, bubnjara te Dicka Oattsa, saksofoniste. Članovi orkestra su mladi glazbenici iz čak sedamnaest zemalja.

 

U četvrtak, 21. srpnja nastupit će Tomislav Bralić i klapa Intrade, kako kaže Doris njezini prijatelji, a kroz glazbu i prijatelji brojnih njihovih obožavatelja koji s nestrpljenjem iščekuju njihov nastup. 28. srpnja nastupit će Queen Real Tribute i oduševiti publiku autentičnom interpretacijom kultne rock grupe. Grand finale Festivala rezervirano je za koncert mladih glazbenika iz Ukrajine koji nastupaju u okrilju Music for the future orkestra, a njihovi gosti bit će Ana Rucner i Policijska klapa sv. Mihovil.

 

Festival se održava pod pokroviteljstvom Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin, koncert za pomoć ukrajinskoj djeci i uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova RH. Partneri su Arena Hospitality Group, Coca-Cola, Bonaca restaurant & lounge bar, Roto svijet pića, Marčeta vina, Karlovačko i Romerquelle.  Informacije o Festivalu i ulaznice za koncerte koji počinju u 21 sat potražite na caveromane.com mrežnoj stranici.

 

Fotografije : Danijel Bartolić, NuNu Media