Regionalna zvijezda Milan Marić igra na Brijunima

Regionalna glumačka zvijezda, beogradski glumac Milan Marić igra 28. i 29. srpnja u predstavi Kazališta Ulysses ”Tko se boji Virginije Woolf”, zajedno sa Radom Šerbedžijom, Katarinom Bistrović Darvaš i Rominom Tonković. Ulysses predstavu izvodi i 30. srpnja, a tada će umjesto Marića u predstavi igrati Martin Grđan.

Marić je ostvario u posljednje vrijeme i niz zapaženih uloga, među kojima i u filmu o Tomi Zdravkoviću u kojem je igrao glavnu ulogu, popularnog pjevača.


”Tko se boji Virginije Woolf”,  komad je koji već pola stoljeća s lakoćom osvaja kazališnu i filmsku publiku, ogleda se u humornim elementima crne, mračne, divlje komedije, ali s elementima i melodrame, tragedije, slapsticka pa i satire te teatarski proziva i poziva na propitivanje društvenih konvencija na originalan i snažan način koji ovu dramu svrstava u antologijska ostvarenja svjetske dramske literature.

Strast upisana u redove i između redaka mučnih, ali duhovitih dijaloga protagonista Virginije Woolf s jednakom svježinom, svojstvenom djelima koja nadilaze kulturološke razlike, osvaja emocije publike da bi se potom njima superiorno poigrala. Njihova okrutna i divlja bračna borba kojoj svjedočimo izrasta iz tradicije Strindberga i kasnije O Neila, ali nisu zanemarivi ni odjeci teatra apsurda.