Na Stoji završila Ljetna škola košarke i kamp 2022

Rekordan broj od 90 prijava u školi košarke i preko 40 sudionika kampa

 

Dodjelom diploma, podjelom majica, torbi i frizbija te prigodnim druženjem i zakuskom, u subotu je na Stoji privedeno kraju još jedno izdanje Ljetne škole košarke i kampa KK Stoja. Ove godine ostvaren je rekordan broj dječjih prijava, čak njih 90, dok je više od 40-oro djece pohodilo cjelodnevni kamp.  

Kao i prijašnjih godina kamp i škola su imali internacionalni karakter. Osim iz Pule, Umaga, Osijeka i Zagreba bilo je polaznika iz Slovenije, Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država.

Kroz druženje, razonodu i zabavu, ali i kvalitetan i discipliniran pristup prošla su tako dva nezaboravna tjedna na Stoji.

Školu su pohodili mnogi gosti uz koje su polaznici stjecali košarkaška znanja i vještine.

Najmlađe polaznike su tako posjetili hrvatski reprezentativac i bivši igrač Stoje i Cedevite, a sada Splita Toni Perković, 212cm visoki puležan Matej Radunić koji je posljednji angažman imao u ukrajinskoj Superligi za MBC Mykolaiv te posebni gosti kampa legendarni košarkaš Teoman Alibegović i njegov sin Amar Alibegović. Naime, Teoman je bio član slavne juniorske reprezentacije Jugoslavije koja je u Bormiu 1987. godine osvojila zlatnu medalju. Tada su mu suigrači bili Kukoč, Rađa, Đorđević i Divac. Teoman je sada trener i voditelj IBA košarkaške akademije sa sjedištem u Udinama. Sin Amar je protekle sezone bio član Virtusa iz Bologne, a ove godine će zaigrati za Cedevita Olimpiju iz Ljubljane.

Školu i kamp ne bi bilo moguće realizirati bez stručnog vođenja i nadzora trenera. Uz dugogodišnjeg voditelj kampa Igora Valića treba spomenuti i njegove trenere suradnike Marija Lukina, Darija Vidovića, Filipa Gustovarca, Marina Matiju Savin-Belasa, Dina Blaževića te po prvi puta i kadete Pina Cukerića i Roka Cetinu.  

Još jednom se pokazalo da KK Stoja nastavlja i njeguje rad sa mlađim uzrastima pa stoga ni ne čude ostvareni sjajni rezultati svih ovih godina na regionalnoj i državnoj razini.

Osim podjele poklona, zakuske i druženja, ovogodišnja škola košarke i kamp zatvoreni su bravuroznim show programom Mađioničara Stefana koji je dodatno oraspoložio, zainteresirao i nasmijao djecu, ali i roditelje.

Čelnici kluba sa Stoje zahvaljuju se roditeljima i djeci koja su pohađala školu i kamp te pozivaju sve zainteresirane da se priključe KK Stoja na početku nove školske godine (05.09.2022.) kada započinju treninzi najmlađih košarkaških kategorija.

Partneri kampa: Max City, Brionka, Pirun, Marymat, Adrenalin Park Pula, Vibit Sports Lungomare