Festival Rocks&Stars @ Cave Romane: We will rock you

Najveći hitovi kultnog rock sastava Queen odjeknuli su starim rimskim kamenolomom Cave Romane u Vinkuranu i oduševili mnogobrojnu publiku jer je Queen Real Tribute bend dosljedno uprizorio Freddieja Mercuryja i članove omiljene nam grupe.

Publika je dosljedno pratila svaki pokret glavnog vokala Ivana Ristanovića koji je besprijekornim scenskim nastupom i vokalnom ekspresijom oživio legendarnog Freddieja i jasno dokazao kako je moguće i dalje uživo uživati uz poznate nam hitove The show must go on, I want to break free, Don’t stop me now, We will rock you i dr.

Ekipa iz benda, podno impresivnih vinkuranskih kamenih stijena, poručila je We will rock you i to je učinila jer su uživale i mlađe generacije, kao i svi mladi duhom. Plesali su i pjevali bez prestanka od prve izvedbe do kraja večeri.

„Da smo glavnom vokalu osigurali uže za penjanje, popeo bi se i na vrh kamenoloma, a sve u duhu genijalnog Freddieja, no to naravno nismo učinili iz sigurnosnih razloga.“ – uz šalu poručila je Iva Šalamon Reškovac, direktorica tvrtke Art Hill, organizatora Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane vidno zadovoljna uspjehom ovogodišnjeg festivala. Kazala je kako je festivalski program pažljivo dizajniran kako bi se osigurao kvalitetan kolaž glazbenih žanrova i vrhunskih izvođača kako to zaslužuje publika Medulinske rivijere i naravno impozantna scenska kulisa Cave Romane. 

S pažnjom se osvrnula i na završnicu Festivala koja će se održati 29. srpnja kada će u Vinkuranu nastupiti Music for the Future orkestar koji okuplja mlade glazbenike iz Ukrajine uz goste Anu Rucner i Policijsku klapu Sveti Mihovil. Spomenula je kako je svaka večer bila posebnog karaktera, od samog svečanog otvorenja s našom glazbenom divom Doris Dragović pa sve do predstojećeg završnog festivalskog koncerta te je naglasila važnost prisustva na koncertu mladih glazbenika iz Ukrajine koji su, uslijed stradavanja, morali napustiti svoj dom.

„Humanost je vrlina i osobna odgovornost svakog pojedinca, a meni je kao organizatoru bilo ključno s festivalske pozornice poslati poruku razumijevanja i solidarnosti. Danas smo itekako svjesni da na ovoj planeti nismo izolirani otok i da svaka naša akcija ima i reakciju, a naša akcija na Festivalu je poslati jasno ne ratu i stradavanju. Da miru za sve nas i naše buduće naraštaje što ćemo učiniti uz vrhunsku izvedbu mladih glazbenika iz Ukrajine uz svestranu podršku njihovih gostiju.“  – poručila je Šalamon Reškovac te pozvala širu javnost na plemenito grand finale Festivala. 

Publika će imati priliku uživati i u izvrsnoj izvedbi Music for the Future orkestra kojim ravna poznata slovenska dirigentica Živa Ploj Peršuh, ujedno i umjetnička voditeljica Orkestra, a prije svega osoba iza kulise sigurne evakuacije mladih glazbenika iz Ukrajine. Naša Ana Rucner, promotorica nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ svirat će na violončelu nastalom od dragovoljno predanog oružja koje je u vlasništvu MUP-a. Uoči koncerta koji počinje u 21 sat na Medulinskoj rivi održat će se radionica za djecu Imam pravo na život s početkom u 18 sati koja će trajati do 19:30 sati. Preventivno-edukativna radionica na temu primjene Konvencije UN-a o pravima djeteta upoznat će najmlađe naraštaje o njihovim pravima s naglaskom na pravima na život i sigurnost. Radovi s radionice bit će izloženi u Cave Romane, prije početka koncerta.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin. Koncert za pomoć ukrajinskoj djeci realizira se i uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova RH. Partneri Festivala su Coca-Cola, Romerquelle, Marčeta vina, Karlovačka pivovara, Roto svijet pića, Bonaca restaurant&lounge bar i Arena Hospitality Group.  Informacije o Festivalu i ulaznice za koncerte koji počinju u 21 sat potražite na caveromane.com mrežnoj stranici.