SVE JE SPREMNO ZA NOVO I UZBUDLJIVO ATP PRVENSTVO LEGENDS TEAN CUP U ARENI OD 1.DO 3.KOLOVOZA

Sve je spremno za novo i uzbudljivo ATP prvenstvo Legends Team Cup koje se održava po prvi puta u svijetu i to s polazištem u Hrvatskoj, Istri, Puli – najavljeno je na današnjoj medijskoj konferenciji održanoj u Grand Hotelu Brioni na Verudeli u Puli.

Nova sportska avantura započinje u ponedjeljak 1. kolovoza, a veliki teniski spektakl koji će se održati na jedinstvenoj lokaciji, u veličanstvenoj pulskoj Areni, trajat će do srijede, 3. kolovoza.

Ovo je prvi event u godišnjoj seriji događaja s nekima od najvećih teniskih zvijezda. Legends Team Cup – ATP Champions Tour odlična je prilika za igrače koji su još uvijek željni natjecanja i na samom vrhu svoje igre, a iznimno smo ponosni što se premijera ove nove natjecateljske serije održava u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije i njezinim partnerima u fantastičnom amfiteatru u Puli u Istri”, izjavio je Mårten Hedlund, predsjednik i izvršni direktor Top 12 grupe te osnivač turnira Legends Team Cupa – ATP Champions Toura.

„Kada sve elemente turnira povežemo s nautičkim turizmom, super jahtama i prestižnim marinama, dobili smo jednu izuzetnu povezanost vrhunskog VIP događanja i kvalitetnog sporta (tenisa) koje najpoznatije turističke destinacije u svijetu rado ugošćuju u svojim gradovima, hotelima ili marinama, među kojima su, naravno, Istra i Hrvatska te kao kruna ove serije Dubai, gdje se održava ‘’Grand Finale’’ Legends Team Cupa. Koristim ovu priliku zahvaliti se u ime Legends Team Cupa gospodinu Denisu Ivoševiću, direktoru Turističke zajednice Istarske županije i Gradu Puli na velikoj podršci, odličnoj suradnji i toplom gostoprimstvu“, poručio jeŽeljko Franulović, legendarni hrvatski tenisač i direktor prestižnog mastersa Monte Carlo, sada u funkciji direktora Legends Team Cup – ATP Champions Toura.

Turnir se održava tijekom 3 dana uz 3 meča dnevno (2 singla i 1 susret parova), odigrat će se ukupno 6 singlova i 3 susreta parova. Svakoga dana tijekom zakazanih jutarnjih press konferencija u Grand Hotelu Brioni kapetani timova najavit će dnevna natjecanja te sastav igrača.

Ulaznice se mogu kupiti portalu Ulaznice.hr i svim njihovim prodajnim mjestima te ispred Arene od subote 30. srpnja pa do 3. kolovoza, svakodnevno od 10 do 20 sati.

LEGENDS TEAM CUP I TENIS TV UDRUŽUJU SNAGE

Dana 27. srpnja Legends Team Cup – ATP Champions Tour i platforma ATP Media Tennis TV udružili su se kako bi ljubiteljima tenisa diljem svijeta pružili priliku praćenja turnira putem službenog Tennis TV YouTube kanala.

Mark Webster, glavni izvršni direktor platforme ATP Media ovom je prilikom istaknuo: “Oduševljeni smo što možemo koristiti YouTube Tennis TV kanal i značajnu, angažiranu publiku na ovoj platformi kako bi omogućili gledanost ovog uzbudljivog novog događaja.”

Željko Franulović, direktor turnira Legends Team Cupa nadodao je: “Zahvaljujući dogovoru između ATP Media Tennis TV-a i Legends Team Cupa, ljubitelji tenisa diljem svijeta dobit će jedinstvenu priliku pratiti ovaj novi format u kojem akcija i natjecateljski duh vode glavnu riječ. Dodatno, gledatelji će biti bliže nego ikad kapetanima i igračima, pružit ćemo ekskluzivne uvide o trenerskim vještinama i što znači biti najlegendarniji igrač svih vremena.”


O turniru

Legends Team Cup – ATP Champions Tour

Istra ove sezone svoje goste dočekuje novim i uzbudljivim svjetskim događajem, prestižnim eventom pod nazivom Legends Team Cup – ATP Champions Tour na kojem  nastupaju svjetske teniske legende ATP-a.

Kako bi dojam bio potpun i jedinstven, mjesto događaja nije slučajno odabrano. Naime, pulska Arena je već ugostila niz svjetskih događanja, a pokazala se i kao idealna kulisa za sportska nadmetanja kao što je nezaboravan hokejaški spektakl ili susret nogometnih legendi bavarskog diva FC Bayern Münchena i naših “Vatrenih”. Stoga, ovo je nastavak takve prakse koja će uvelike promovirati Istru na svjetskoj razini.

Zahvaljujući Turističkoj zajednici Istarske županije koja event organizira u suradnji sa švedskom tvrtkom Top 12 Group antički amfiteatar će prvi puta u svojoj dugoj povijesti postati tenisko igralište za spektakularni sportski događaj koji će se održati od 1. do 3. kolovoza 2022. godine. U tijeku su finalni pripremni radovi kako bi mjesto događanja na tri dana natjecanja postalo teniska arena sa svim potrebnim, osnovnim i pomoćnim sadržajima koji jedan tako velik i složen teniski turnir zahtijeva, kako bi se zadovoljili standardi svjetske teniske federacije ATP-a, ali i kriteriji novonastalog formata natjecanja Legends Team Cup – ATP Champion Toura.

Nakon što je ugovoren line-up vrhunskih tenisača: L. Hewitt, T. Haas, T. Robredo, T. Berdych, R. Stepanek, D. Nalbandian, M. Baghdatis, J. W. Tsonga, D. Ferrer, J.C. Ferrero, teniskih ikona u doba kada su se profesionalno bavili tenisom, te nakon što je 29. lipnja ove godine u Londonu odrađen ždrijeb dviju ekipa – Team Lendl i Team Cash, u proteklom se periodu užurbano radilo na promociji cijelog eventa.

Pored uobičajenih aktivnosti promocije oglašavanja, press konferencija, intervjua, najvažniji dio posla odrađen je na način da su sami igrači postali promotori, odnosno testimonijali destinacije Istre. Naime, u proteklom razdoblju realizirani su personalizirani video pozivi svakog pojedinog igrača kojima su najavili svoj nastup na Legends Team Cupu u Puli, odnosno Istri, te da se uveliko pripremaju za turnir jer se ne radi samo o revijalnom nastupu, već o profesionalnom turniru s bogatim nagradnim fondom koji iznosi čak 150.000 eura.

Cijeli turnir u tom je kontekstu dobio u potpunosti sasvim konkretne obrise na svim važnim funkcijama turnira. Legends Team Cupu su se priključili i Željko Franulović, legendarni hrvatski tenisač i direktor prestižnog mastersa Monte Carlo tijekom 17 godina, a sada u funkciji direktora LTC Toura, dok je Branimir Horvat, bivši hrvatski tenisač i osnivač Zagreb indoorsa te direktor turnira Istarska rivijera postao i direktor ovog pulskog turnira. Cijelom timu priključit će se i Alex Corretja kao službeni sportski komentator turnira.

The Legends Team Cup – ATP Champions Tour

Debi svjetskog događaja, imena koja su ispisala povijest tenisa i starorimski amfiteatar: recept je to za jedinstveni Legends Team Cup – ATP Champions Tour koji se uskoro održava u Puli.

Za kapetane momčadi izabrana su dva imena koja ne treba posebno predstavljati: Ivan Lendl i Pat Cash, a tijekom ždrijeba održanog u Londonu 29. lipnja, dva prvaka su bacila novčić i odabrala svoje momčadi:

Tim Lendl: Lleyton Hewitt, David Ferrer, Juan Carlos Ferrero, Tommy Haas i Radek Štěpánek.

Tim Cash: Jo-Wilfried Tsonga, Marco Baghdatis, Tomáš Berdych, David Nalbandian i Tommy Robredo

„Organizacija Legends Team Cupa bit će još jedna potvrda da tako veliki i značajni eventi/spektakli trebaju Istri i Puli, jer je amfiteatar jedinstvena pozornica za tako važne evente. Osim što će na turniru nastupiti 12 svjetskih teniskih ikona, očekujemo veliki broj tzv. UHNWI (ultra high net worth individuals) od kojih većina nikad nije posjetila Istru i Hrvatsku. Osim toga, organizacija tako važnog eventa ima više sasvim konkretnih funkcija s multiplikativnim učincima. S jedne strane navedeni event je zamišljen da bude motiv dolaska u destinaciju, tj. da fanovi tenisa potegnu prema Istri obzirom na zvučna imena, a s druge da gostima koji već borave u Puli i Istri bude dodatan atraktivni sadržaj,

tj. da sa sobom ponesu jedinstveni doživljaj kada se budu vraćali u domovinu, a sve skupa da to bude jedinstvena prigoda za promociju Pule i Istre probranoj klijenteli.“, izjavio je Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

Jako sam oduševljen ovim novim konceptom te visokom razinom igrača. Moja poruka igračima koji će se natjecati na Legends Team Cupu je: “Kakav je god vaš današnji trening… udvostručite ga!”, rekao je Ivan Lendl.

To je izuzetno konkurentna skupina igrača. Ivan ima iskusnije igrače, ali moja momčad je mlađa i mnogi od njih tek su nedavno prestali igrati na ATP Touru. Treba podsjetiti da je svakom igraču natjecateljski duh u krvi. Radujem se prvoj utakmici,” rekao je Pat Cash.

Jako sam sretan što sam dio Legends Team Cupa, veseli me što ću upoznati dvojicu kapetana i sve druge sjajne igrače koji će sa mnom sudjelovati u ovom timskom natjecanju“, rekao je Jo-Wilfried Tsonga.

Volim pobjeđivati – kao i svi uostalom, tako da mislim da će to biti ozbiljno natjecanje u kojem će se svi igrači koncentrirati na pobjedu. Za nas će biti jako važno da igramo svoj najbolji tenis,” rekao je David Ferrer.

“Poznajem ostale igrače, velika su to imena, veliki prijatelji, tako da ćemo vidjet tenis na najvišoj razini i bit će uzbudljivo vidjeti ih na terenu. Igrali smo na mnogim sjajnim mjestima, ali kada dobijete priliku igrati u Puli, u tako kultnom amfiteatru, jednostavno želite biti tamo, to je nešto posebno čega ćemo se uvijek sjećati,” rekao je Tommy Robredo.