Od petka do nedjelje 2. „Medulinski filmski produženi vikend“

 

Ovaj će vikend u Medulinu, od petka 5. do nedjelje 7. kolovoza 2022., biti u znaku genijalnih filmova za sve generacije. Time se nastavljaju aktivnosti u Šantaduru – centru baštine i održivog razvoja (nekadašnjem medulinskom vrtiću), u kojemu udruge Sakramenski, Mutila i Format od prošle godine organiziraju niz raznovrsnih zabavnih, edukativnih društveno-kulturnih sadržaja za i sa mještanima općine Medulin i svim zainteresiranim posjetiteljima.

 

Nove filmske projekcije nastavak su prošlog ljeta uspješno održanog „1. Medulinskog filmskog produženog vikenda“, a udruge organizatori ovog ljeta planiraju ciklus od nekoliko filmskih vikenda u dvorištu centra Šantadur (Medulin, Katikulić 1), koje se već prošle godine pokazalo savršenom lokacijom za ljetno kino na otvorenom.

 

Mali i veliki ljubitelji filmova moći će na ograđenoj travnatoj površini uz objekt Šantadura uživati u projekcijama pomno biranih dugometražnih filmova te dokumentaraca. Na repertoaru će u medulinskom ljetnom kinu na otvorenom biti animirani sinkronizirani filmovi za najmlađe, obiteljske komedije za djecu s roditeljima i nonićima, zanimljivi i nagrađivani dokumentarni te igrani filmovi raznih žanrova s izvanrednim glumačkim postavama i režijom.

 

Obzirom da je ovaj vikend praznički, organizatori pozivaju i mještane i posjetitelje da u dvorište centra Šantadur dođu sve tri večeri od petka do nedjelje, s prijateljima i obitelji te sa sobom ponesu šugamane, dekice ili ležaljke za savršeni doživljaj i nezaboravno kino iskustvo. Kokice i kušini za sjedenje na travi i zajedničko uživanje u pravim filmskim poslasticama dočekati će sve gledatelje u Šantaduru.

 

U nastavku donosimo program 2. „Medulinskog filmskog produženog vikenda“, a zahvaljujući pokroviteljstvu i financijskoj podršci Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin, ulaz je za sve gledatelje, na sve projekcije slobodan.

Sve tri večeri projekcije započinju u 20.30 sati, a na rasporedu su sljedeći filmovi:

 

PETAK, 5.08.2022., „Glazba tišine“ / „La musica del silenzio“, (Italija), 115 min, igrani, biografski film o Andrei Bocelliju, Editus distribucija. Ekranizirana Bocellijeva autobiografija pripovijedana kroz osobu njegovog alter ega Amosa Bardija. Istinita priča u kojoj životna ambicija, strast prema glazbi i ljubav obitelji pobjeđuju sve prepreke i veličanstveno izdižu Bocellija iznad svih izazova. Bocellijev put do zvijezda na film su prenijeli scenaristi Anna Pavignano i Michael Radford u suradnji sa samim Andreom Bocellijem, kojeg u filmu tumači Tony Sebastian. Ulogu Maestra utjelovljuje Antonio Banderas, dok Jordi Molla glumi Amosovog oca.

 

SUBOTA, 6.08.2022., „Hrabri mališan 2“ / „Minuscule – Les mandibules du bout du monde“, (Francuska), 92 min, animirani, avantura-komedija, sinkroniziran, Editus distribucija, redatelji Hélène Giraud i Thomas Szabo. Kada u dolini padne prvi snijeg, jako je bitno pripremiti zalihe za zimu. Nažalost, tijekom operacije zimnica, mala bubamara ostane zarobljena u kutiji koja putuje na Karibe. Otac bubamare leti u tropski arhipelag u potrazi za svojim sinom. Kada stigne, naš se junak mora suočiti s dvostrukim izazovom: pronaći sina i spasiti dom svog novog prijatelja, karipske bubamare čija je kuća ugrožena gradilištem. Srećom, njegov prijatelj crni mrav juri s druge strane svijeta kako bi mu pomogao. Avanture hrabre bubamare utemeljene su na nagrađenom kratkometražnom filmu na kojem je najprije nastao animirani TV serijal, a potom i vrlo uspješan dugometražni animirani film.

 

NEDJELJA, 7.08.2022., „Agent krtica“ / „El agente topo“, (Čile, SAD, Njemačka, Nizozemska, Španjolska), 90 min, dokumentarni, Restart label distribucija. Višestruko nagrađivani, briljantni dokumentarac redateljice i scenaristice Maite Alberdi. Prepuna humora, topline i ljudskog suosjećanja ovo je priča o najnevjerojatnijem od tajnih agenata. Kad se obitelj žene koja boravi u domu za umirovljenike zabrine za njezinu dobrobit, privatni istražitelj Rómulo angažira Sergia da krene na tajni zadatak kao novi štićenik doma. No Sergio je 83-godišnjak, a ne Agent 007 i nije prirodno nadaren za detektiva. Prva prepreka mu je sva silna tehnologija – kamera u kemijskoj olovci, pametni telefoni i drugi uređaji koji će mu biti potrebni kako bi prikupio dokaze i izvijestio Rómula. Situacija postaje još složenija jer Sergio, koji je odnedavno udovac, ne uspijeva zadržati emocionalnu distancu potrebnu za izvršavanje zadatka u ulozi krtice i sve se više veže uz druge štićenika umirovljeničkog doma u kojemu boravi na tajnom zadatku.