Od petka 19. do nedjelje 21. kolovoza u Medulinu drugi ovogodišnji filmski produženi vikend

U centru Šantadur u Medulinu ovog će se vikenda, od petka 19. do nedjelje 21. kolovoza 2022., održati nove filmske projekcije za sve zainteresirane mještane i posjetitelje. Medulinsko ljetno kino na otvorenom, na ograđenoj travnatoj površini uz objekt Šantadura (nekadašnjeg medulinskog vrtića na adresi Katikulić 1) donosi dva dugometražna igrana filma i jedan dugometražni animirani film, sinkroniziran na hrvatski jezik.

 

Organizatori filmskih projekcija u Šantaduru, udruge Sakramenski, Mutila i Format, pozivaju male i velike ljubitelje filmova da u dvorište centra Šantadur dođu sa svojim obiteljima i prijateljima za sve tri večeri od petka do nedjelje, te da sa sobom ponesu šugamane, dekice ili ležaljke za savršeni doživljaj i nezaboravno kino iskustvo. U Šantaduru će sve posjetitelje dočekati grickalice i kušini za sjedenje na travi i zajedničko uživanje u pravim filmskim poslasticama.

 

U nastavku možete pronaći program 3. „Medulinskog filmskog produženog vikenda“, a zahvaljujući pokroviteljstvu i financijskoj podršci Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin, ulaz je za sve gledatelje, na sve projekcije slobodan.

Sve tri večeri projekcije započinju u 20.30 sati, a na rasporedu su sljedeći filmovi:

 

PETAK, 19.08.2022., „Otet“ / „My son“, (UK, Francuska, 2021.), 95 min, kriminalistički, triler, Editus distribucija. Režiju potpisuje Christian Carion koji je i autor scenarija uz Laure Irrmann, a glume James McAvoy, Claire Foy i Tom Cullen. Značajka i posebnost filma (koji je remake francuskog filma „Mon garson“ iz 2017.), jest improvizacija. Naime, talentirani James McAvoy nije dobio scenarij niti znao kako priča završava, za razliku od drugih glumaca. Samo je bio upoznat s osnovnom premisom i bazičnom karakterizacijom lika, ali ne i njegovim, kamoli tuđim dijalozima. Lik i glumac reagiraju spontano riječima i gestama na saznanja/zbivanja i tuđe reakcije od jedne scene do druge. To je nesvakidašnji, eksperimentalni pa i revolucionarni koncept koji osvježava način snimanja i samu priču koju film želi prenijeti gledateljima. Nakon što je godinama svoju karijeru stavljao iznad svoje obitelji, Julien (James McAvoy) se našao s neuspjelim brakom i otuđenim sinom. Tijekom putovanja prima poziv da je sedmogodišnji sin Ethan (Max Wilson) nestao dok je bio u kampu. Kad vlasti ne čine dovoljno, otac Julien je prisiljen preuzeti stvar u svoje ruke. Potaknut osjećajem krivnje zbog zanemarivanja obitelji, odlučan je učiniti sve da pronađe sina – i otkriti misterij dječakovog nestanka.

 

SUBOTA, 20.08.2022., „Vrapčić Richard“ / „Richard the Stork“, (USA, 2017.), 85 min, animirani, avantura-komedija, sinkroniziran, Editus distribucija, redatelji Tobi Genkel, Reza Memari. Vrapčić Richard, siroče kojeg su od rođenja odgajale rode, vjeruje da je jedan od njih. No kada dođe vrijeme za migraciju, obitelj (roda) mora mu otkriti njegov pravi identitet i ostaviti ga u šumi, jer ne bi preživio putovanje do Afrike. U želji da dokaže da je on ipak roda, (vrapčić) Richard sam kreće na jug te mu se pridružuje ekscentrična sova Olga sa svojim izmišljenim prijateljem i Kiki, narcisoidni papagaj, disko-pjevač. Na svom epskom putovanju mala će se pernata družina suočiti s brojnim preprekama, od smrtonosnih šišmiša, golubova koji su ovisnici o internetu do vrana mafijaša. Kad konačno stignu u Afriku, Richard će morati spasiti svog brata rodu iz kandži čudovišnog jazavca. Kako bi se ponovno ujedinila sa svojom obitelji, najmanja će roda morati naučiti i prihvatiti da je najveći vrabac te osloboditi svoj pravi potencijal.

 

NEDJELJA, 21.08.2022., „Ljeto u Provansi“ / „Avis de Mistral“, (Francuska, 2014.), 95 min, obiteljski, drama, romantika, Editus distribucija. Režiju ove tople, obiteljske priče potpisuje Rose Bosch, a glumačku ekipu predvodi višestruko nagrađivani, briljantni Jean Reno. Uz njega glavne uloge u filmu tumače Anna Galiena, Chloé Jouannet, Hugo Dessioux, Aure Atika te Lukas Pelissier. Ljetne će praznike dvoje tipičnih tinejđera Lea, Adrien i mlađi brat Theo, prvi put sami provesti kod djeda Paula (Jean Reno) na jugu Francuske. Dan prije odlaska na put, djeca saznaju da im se otac seli iz kuće, a da stvar bude gora, djeda nikad nisu upoznali zbog dugogodišnje obiteljske svađe. Unutar prvih 24 sata i sami se uspiju posvađati s djedom, jer osim što je zaluđen svojim maslinama, tinejdžere strašno smeta njegova konzervativnost i potreba da sve ima pod kontrolom. Kada djeca nađu put do djedova srca i kad djed shvati što je sve propustio odvojen od unuka za njihova odrastanja, film se pretvara u toplu i zabavnu obiteljsku priču prepunu izvrsnog francuskog humora, u kojoj djeca shvaćaju kako je izlet kod djeda, jedan od najboljih provoda u životu.