Slavonske delicije na tržnici u Puli – Zeleno i plavo od 22. do 27. kolovoza

Udruga branitelja proizvođača Panonija donosi u Pulu izložbeno-prodajnu manifestaciju pod nazivom Zeleno i plavo u Puli od 22. do 27. kolovoza 2022. godine na Trgu 1. svibnja pored zgrade centralne pulske tržnice.

„ Ako ste ljubitelj kontinetalne tradicionalne kuhinje i drugih slavonskih delicija, onda je dolazak na pulski trg pored zgrade tržnice pravo mjesto za vas,“ poručuje Pavao Baotić predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija. Baotić dodaje: „Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način (“poderane gaće”) kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni“.  Posjetitelji će biti u mogućnosti pogledati izradu rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji. To je samo dio bogate i raznovrsne ponude koju su pripremili organizatori. Posjetitelji koji će u navedenom periodu od 8 do 20 sati uputiti na centralnu pulsku tržnicu moći će uživati u slavonskom čobancu, grahu ili drugim jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača Panonija okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije sedam godina udružili su se radi promidžbe te prezentacije autohtonih slavonskih  i drugih autohtonih proizvoda kroz zajednički nastup na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak u Udruzi daje se na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave te dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima. Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte kao što su Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće, Zeleno i Plavo, te je po njima postala prepoznatljiva diljem Hrvatske. Za sve dodatne informacije kontakt osoba je tajnik udruge gosp. Nenad Kračun mob: 092 1964149.                            

Pozivamo sve ljubitelje slavonskih delicija da se prošeću do pulske centralne gradske tržnice te kušaju i kupe proizvode koje nam donose gosti iz Slavonije.