Slavodobitnik 27. Trke za viticu je Kristijan Kancelar

Usprkos kiši danas je na barbanskom Gradišću održana 27. Trka za viticu. Pobjedu ovogodišnje Trke za viticu izborio je Kristijan Kancelar s ukupno 9 bodova – 3 pogotka u sridu.

Kancelar je ovogodišnju titulu slavodobitnika Trke za viticu osvojio na konju Ramzes čiji je ujedno i vlasnik, uz asistenciju kopljonoše Matea Zulijanija. Ovo je Kristijanu Kancelaru bio 24. nastup. Slavodobitniku Vitice pripala je nagrada sponzora tvrtke ABS d.o.o. u iznosu od 10.000 kuna, a predsjednik Društva Trka na prstenac Aldo Osip uručio odnosno „nataknuo“ je prsten (viticu) na koplje kao posebnu nagradu. Viticu je izradila Zlatarna David. Ovogodišnji Časni sud 27. Trke za viticu činili su njegovi članovi: predsjednik Mario Kožljan te članovi Bruno Kožljan i Marino Broskvar. Vođa pješaka s naoružanjem je Sandi Maurić, a nosači i podizači prstenca su Darko Kolić i Aldo Kožljan. Prilikom otvorenja i početka Trke za viticu, zastavu Trke nosio je vođa konjanika Milio Grabrović.

 

Moramo spomenuti i sve ovogodišnje konjanike, njihove kopljonoše te konje koji sudjeluju na ovogodišnjoj Trci – ukupno je 15 timova bilo danas na startu Vitice:  Gvido Babić, kopljonoša Matija Verbanac – konj  Kika, Petar Benčić, kopljonoša Erik Roža – konj Zen, Daniel Broskvar, kopljonoša Filip Pavlić – konj Suez, Bruno Celija, kopljonoša Luka Lupetina – konj Brendi, Milio Grabrović, kopljonoša Aldo Paus – konj Bleki, Andrej Kancelar, kopljonoša Dragan Popović –  konj Cezar, Kristijan Kancelar, kopljonoša Mateo Zulijan – konj Ramzes, Luka Kancelar, kopljonoša Filip Filipović – konj Furia Pipi, Antonio Osip, kopljonoša Jure Paus – konj Quarz, Stefano Osip, kopljonoša Nikola Milevoj – konj Fareesa, Maksimilijan Rojnić, kopljonoša Juraj Rudan – konj Haladar, Goran Špada, koljonoša Enco Špada – konj  Ulika, Silvio Učkar, kopljonoša Ivan Duras – konj Galjardo, Aleksa Vale, kopljonoša Petar Roce – konj Ranger i ovogodišnji debitant Erik Žagrić, kopljonoša Ervin Racan – konj Zvijezdan.

 

Danas je održano i noćno gađanje glinenih golubova, također poznata tradicija i dodatni program uz barbansku Trku. Istarski lovci se tijekom noći natjeću na obnovljenoj barbanskoj streljani u gađanju letećih meta, disciplina TRAP.

Velik broj posjetitelja, nakon trke okupio se na Placi gdje se održava prava istarska fešta u organizaciji Marka Londera koji ove godine donosi u Barban večeras Gustafe,  Šajetu i Elija Piska, a u sutra nastupa Jole i The Night Express bend. Posjetitelje su dočekali i brojni štandovi koji nude osvježenja i jela za nezaboravno uživanje u zabavnom programu dugo u noć.

Program u Barbanu se nastavlja još sutra s centralnim događajem – 47. Trkom na prstenac koja počinje u 17 sati na trkalištu Gradišće. 

Pozivamo vas da sutra dođite na barbansko Gradišće i pratite uživo ishod ovogodišnjeg natjecanja ili možete pratiti direktan prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije s početkom u 17:15 sati. Trku možete pogledati i prateći livestreaming na službenoj facebook stranici zahvaljujući Medvid produkciji d.o.o. iz Pule.

Sinoć je u kasnim satima održan turnir u briškuli te ovom prigodom donosimo rezulate natjecanja u kojem je sudjelovalo ukupno 36 parova. U finalu se izborilo 4 para te donosimo poredak u nastavku:  1) mjesto osvojili su Josip Rojnić i Ivica Družinec, 2) mjesto Mario Boljunčić i Darko Pačić, 3) mjesto Dean Radolović i Roberto Lupetina, a 4) mjesto zauzeli su Aldo Vale i Elvis Draguzet. Bilo je ovo prilika da se okupi veliko društvo i zaigra kao nekada. 

Posebno hvala svima koji su podržali održavanje ove vrijedne tradicijske manifestacije, kao što je glavni sponzor HEP d.d., zatim Fortenova grupa kao i tvrtkama Rudan d.o.o. i A.B.S.

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

 

Pratite Trku i na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

http://trkanaprstenac.hr/