Župan Miletić upriličio prijem za ravnateljice domova za starije iz Pule i Novigrada

Ravnateljica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula Vesna Grubišić-Juhas na čelu te institucije je punih 27 godina te uskoro odlazi u mirovinu, dok je ravnateljica Doma za starije osobe Novigrad Ines Mika nakon 21 godinu, nedavno otišla u mirovinu. Osnivač spomenuta dva doma je upravo Istarska županija.

Kako bi im se osobno zahvalio, danas ih je primio istarski župan Boris Miletić, zajedno s v.d. pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Davorkom Maras-Tkačuk.

„Želim vam se zahvaliti u ime Istarske županije i svoje osobno na dugogodišnjem i predanom radu na čelu naša dva doma za starije osobe. Zaslužne ste za puno provedenih aktivnosti i projekata koji su doprinijeli unapređenju sustava socijalne skrbi i našim građanima treće životne dobi. Želim vam da vas zdravlje dobro posluži te da uživate u zasluženoj penziji“, poručio je župan ravnateljicama.

Na odličnu suradnju osvrnula se i resorna pročelnica, koja je naglasila da se puno radilo na razvoju novih socijalnih usluga, poput dnevnog boravka, što je Istarska županija prva uvela, kao i specijaliziranih usluga, odnosno uvođenja jedinica za smještaj oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije.

Ravnateljice su, pak, kazale da njihov rad ne bi bio moguć bez podrške Istarske županije te lokalne zajednice, kojima su uputile zahvalu.

Valja spomenuti i kako su ravnateljice Grubišić-Juhas i Mika aktivno participirale u savjetodavnim i operativnim radnim tijelima Istarske županije vezano uz socijalno planiranje i razvoj usluga za starije osobe