Brgudac: 80. Obljetnica formiranja Prve istarske partizanske čete uz prigodni kulturno-umjetnički program.

Udruga Antifašista Buzeta, Udruga Babucera i Općina Lanišće pozivaju Vas u Brgudac 27. kolovoza 2022. godine s početkom u 16 sati na obilježavanje 80. Obljetnice formiranja Prve istarske partizanske čete uz prigodni kulturno-umjetnički program.

Ovom prigodom bit će otvorena i jedinstvena izložba koja je postavljena u prostorijama Društveno kulturnog centra u Brgucu. Postavljanje izložbe starih slika i predmeta pod nazivom „Sva lica Brguca“ omogućila je suradnja s Istarskom županijom, Upravnim odjelom za kulturu. Izložba promiče i oživljava kulturno-povijesnu baštinu značajnu za ovaj kraj i njegov život te postavlja smjernice možda jednog budućeg razvoja Brgudca s novom turističkom ponudom za sve posjetitelje Brguca i Općine Lanišće.

„Pored protkolarnog dijela obilježavanja 80. Obljetnice formiranja Prve istarske čete u Brgudcu, sve posjetitelje dočekat ćemo s prigodnim zabavnim programom. Pored ostalog, u 20 sati dođite i uživajte na besplatnom koncertu Ive Gortan. Iva je omiljeni istarski vokal i nekadašnja polufinalistica glazbenog showa The Voice,“ naglasio je Saša Aleksić predsjednik Udruge Babucera iz Brgudca.

U nastavku donosimo detaljan program za subotu, 27. kolovoza 2022. godine u Brgudcu:

16:00 – okupljanje sudionika

16:15 – polaganje cvijeća

16:30 – otvaranje izložbe “Sva lica Brguca”

17:00 – prigodni govori

         – kulturno umjetnički program

         – druženje uz domjenak i zabavu

20:00 – koncert Ive Gortan.