Novih 70 učenika krenulo u Osnovnu školu dr. Mate Demarina Medulin

Početak rujna tradicionalno je obilježen početkom nove školske godine, a ove godine 5. rujna 2022. godine u nove školske izazove kročilo je čak 70 novih učenica i učenika Osnovne škole dr. Mate Demarin što je za petero učenika više nego prethodne godine. Tako je u matičnu školu Medulin i područnu školu Banjole upisan 51 učenik, dok je 12 učenika upisalo PŠ Ližnjan te 7 učenika PŠ Šišan. Tom je prilikom u sportskoj dvorani OŠ dr. Mate Demarina upriličen prigodni program prijema prvašića, prilikom kojega im je i uručen poklon paket Općine Medulin.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac zaželio je svim prvašićima uspješan, veseo i hrabar početak novih izazova, uz želju za stjecanjem puno novih znanja, vještina, prijateljstva i zabave.

Čestitkama se pridružio i načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić koji je dodatno istaknuo kako će i Općina Ližnjan i Općina Medulin i dalje pružati potporu školama, djeci te osoblju.

Općina Medulin svake godine prije početka školske godine sufinancira nabavku školskog pribora i radnih bilježnica za sve učenike osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području općine Medulin u iznosu 600,00 kn za prve razrede osnovnih škola, i 350,00 kn za učenike 2.-8. r. osnovnih škola i za sve razrede srednjih škola. Također, redovito se sufinancira produženi boravak za djecu osnovnih škola na području grada Pule (495 kn) i financiranje dodatnog standarda OŠ dr. Mate Demarina što uključuje trošak produženog boravka. Uz navedeno za sve učenike pulskih osnovnih škola s prebivalištem na području općine Medulin osiguran je besplatni autobusni prijevoz, a sufinanciranje troškova školske marende osigurava se sukladno uvjetima Socijalnog programa OM.