U Multimedijalnom centru Općine Medulin održan završni ovogodišnji „Medulinski filmski produženi vikend“

Prošli je vikend, od petka 2. do nedjelje 4. rujna 2022., Multimedijalni centar Općine Medulin – 3mc na medulinskoj placi ugostio projekcije filmova u sklopu završnog ovogodišnjeg „Medulinskog filmskog produženog vikenda“. Aktivnost koju su udruge Mutila, Format i Sakramenski započele prošle godine, uspješno se nastavila i tijekom ovog ljeta.

 

Medulinska publika, posjetitelji i gosti svih generacija uživali su odabranim filmovima kroz tri filmska produžena vikenda, a dio projekcija održan je prema planu na ograđenoj zelenoj površini Šantadura – centra baštine i održivog razvoja, dok je dio, uslijed loše prognoze i kiše, organiziran upravo u prostoru općinskog multimedijalnog centra.

 

Na repertoaru ovogodišnjih „Medulinskih filmskih produženih vikenda“ bili su animirani sinkronizirani filmovi za najmlađe, obiteljske komedije za djecu s roditeljima i nonićima, zanimljivi i nagrađivani dokumentarni te igrani filmovi raznih žanrova s izvanrednim glumačkim postavama i režijom.

 

Ukupno je održano 9 filmskih večeri u kojima su redom prikazani filmovi: „Glazba tišine“ / „La musica del silenzio“, koji je medulinskoj publici predstavio autentičnu životnu priču Andree Bocellija; uslijedio je animirani film „Hrabri mališan 2“ / „Minuscule – Les mandibules du bout du monde“ kroz koji su mališani sa svojim obiteljima pratili avanture malene bubamare i njenih prijatelja; pa višestruko nagrađivani španjolski dokumentarac „Agent krtica“ / „El agente topo“. Uslijedile su projekcije izvanrednog trilera „Otet“ / „My son“; pa drugi animirani film „Vrapčić Richard“ / „Richard the Stork“ te nježna i bezvremenska obiteljska komedija „Ljeto u Provansi“ / „Avis de Mistral“. U vikendu za nama i završnici programa na repertoaru medulinskog ljetnog kina bili su nagrađivana španjolska komedija „Ego protiv ega“ / „Competencia Oficial“, obiteljska komedija za sve generacije „10 dana bez mame“ / „10 jours sans maman“ i dokumentarac na čijoj su se projekciji okupili Medulinci, Puležani, ali i gosti iz Slovenije, „Trst, Jugoslavija“ / „Trieste, Yugoslavia“, o mitu i legendi Trsta kao šoping destinacije za ljude iz tolikih generacija s prostora bivše države.

 

Uz zahvale svim posjetiteljima koji su prošlih vikenda proveli vrijeme u društvu odličnih filmova u medulinskom ljetnom kinu, a na projekcijama je ukupno bilo više od 300 posjetitelja, organizatori zahvaljuju i pokroviteljima programa koji su svojom financijskom podrškom omogućili njegovu realizaciju, Općini Medulin i Turističkoj zajednici općine Medulin.

 

Filmske će poslastice medulinska publika moći pogledati u novom ciklusu medulinskih produženih vikenda idućeg ljeta, a do tada sve zainteresirane novi programi i aktivnosti u organizaciji udruga Sakramenski, Format i Mutila očekuju u narednom periodu u centru Šantadur u Medulinu!