Sportska manifestacija 4. Pula Marathon održat će se 16. i 17.rujna 2022.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj na pulskom Forumu najavljena je sportska manifestacija 4. Pula Marathon. Turistička zajednica Grada Pule u suradnji sa  AK Maraton 2000 i ISTRun glavni je nositelj projekta 4. Pula Marathon uz pokroviteljstvo Grada Pule i  partnera utrke Arena Hospitality Group. Predstavnicima medija obratili su se Goran Franinović voditelj projekta ispred Turističke zajednice grada Pule, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov u ime Grada Pule, zatim Robert Franjković iz AK Maraton  2000 i Andrea Petrić iz Arena Hospitality Grupe.

Uvodnim riječima Franinović je najavio dvodnevni program koji nas očekuje 16. i 17. rujna u Puli: „Bit će to izuzetni uvod u vikend obojan bojama Visualia Festivala. Ljepota Pula Marathona je u povezanosti s festivalom svjetlosti koji trkačima omogućava trčanje kroz čarobno osvjetljenu Pulu i razne usputne instalacije,“ naglasio je Franinović. Te je dodao da je 16. rujna ponovno uvedena utrka za najmlađe, predškolarce i školarce. Novitet je i to da se dio logistike – lokacija za preuzimanje startnih brojeva i prijave, prebačena ispred Arene. Četvrti Pula Marathon ima velik broj do sada prijavljenih trkača, pogotovo u kategoriji utrke na 10 kilometara koja je prepoznata kao tzv. Xica. Dječje utrke su u petak, 16. rujna, a utrke na 5, 10 i 21 kilometar su u subotu 17. rujna.

 

Robert Franjković iz AK Maraton 2000 istaknuo je start svih utrka za odrasle u subotu od 20 sati ispred Arene, s razamacima po kategorijama za 5, 10 i 21 km. Prijavljeno je nešto više od 1.000 trkača što približna brojka onoj iz 2019. godine. „Čak 30% prijavljenih su trkači iz inozemstva što dodatno govori o atraktivnosti Pula Marathona,“ naglasio je Franjković. Najbolje trkače očekuju i prigodne nagrade sponzora i partnera kao što je Intersport i brojni drugi. Ispred Arene bit će pokazni štandovi sponzora i partnera, a zabava u samoj Areni nastavlja se nakon ulaska u cilj uz glazbu Dj-a. Start je ispred Arene, a cilj u Areni što daje jedinstvenu sliku pulskoj atletskoj utrci.

 

Ispred Arena Hospitality Grupe medijima se obratio Andrea Petrić. Spomenuo je jedinstvenost kulise ove utrke koju prate boje Visualia Festivala ali i start ispred te cilj u samoj Areni.

„Arena Hospitality Group kao partner sudjeluje u organizaciji dječjih utrka koje se ponovno vraćaju u Pula Marathon. Pozivamo sve da se u što većem broju prijave za utrke za predškolarce i školarce,“ dodao je Petrić.

 

Najmlađi trče u petak, 16. rujna i to u 5 utrka koje se dijele na one za djecu od 3-4 godine, zatim 5-6 godina,  1.-2. razred,  3.-4. razred i zadnja kategrija je za djecu koja pohađaju 5.-6 razred. Dječje utrke se trče na 150 metara do 250 metara. Bit će u dječjem dijelu Pula Marathona dosta zabave, sporta, glazbe i prigodnih nagrada. Start dječjih utrka je na području ispred Arene u 18:30 sati u petak. Mole se svi koji žele sudjelovati da više informacija potraže na službenoj mrežnoj stranici ili da dođu ranije od samog starta dječjih utrka.

 

Pročelnica Sokolov istaknula je podršku Grada Pule: „Grad Pula kao partner projekta, podržava ovako vrijedne sportsko rekreativne manifestacije. Sad već tradicionalna utrka kroz grad s ciljem u našoj prekrasnoj Areni, nešto je s čime se zaista možemo ponositi te pozivamo što veći broj naših sugrađana i sugrađanki da nam se pridruže.“

 

Trčanje kroz Pulu i njezine starorimske kutke oduševit će svakog trkača, posjetitelja, rekreativca. Prijaviti se može direktno na službenoj mrežnoj stranici odabirom na  određenu kategoriju utrke. Više informacija o stazi, startu i cilju te o ostalim servisnim informacijama potražite na  www.pulamarathon.com

 

Organizatori posebno mole za strpljenje svih sugrađana i gostiju koji će se taj dan zateći u prometu u Puli jer su dijelovi prometnica zatvoreni radi 4. Pula Marathona. Čak će i javni prijevoz biti usmjeren posebnom regulacijom za taj dan, a uglavnom će zahvatiti vrijeme nešto prije starta utrka pa dok zadnji trkač ili trkačica ne uđu u startnu ravninu koja se nalazi unutar Arene.

 

Posebnom prometnom regulacijom koordinirat će predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova uz redarsku službu organizatora. Koje će prometnice obuhvatiti posebna regulacija prometa tijekom 16. i 17. rujna, potražite više detalja na https://www.pulamarathon.com/hr/550-2/ .

Pozivamo se vozači na pojačan oprez,  strpljenje i razumijevanje.

 

Informacije o privremenoj regulaciji prometa povodom održavanja sportske manifestacije 4. Pula Maraton na dan 16. i 17.rujna 2022. donosimo detaljno u nastavku:

 

Za potrebe organizacije atletske utrke 4. Pula Marathon u sklopu koje će se održati dječje utrke u petak 16. rujna.2022.  i  utrke na 5km, 10km i 21km  u subotu 17. Rujna 2022. obavještavaju se svi građani da će vrijediti posebna prometna regulacija koju će koordinirati predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova uz redarsku službu organizatora.

Promet će biti zatvoren  na sljedećim prometnicama:

  • 16. rujna 2022. (petak), dječje utrke za pred školarce i školarce

Od 18.30  do  20.00 sati zatvorene prometnice: Amfiteatarska ul., Istarska ul., Flavijevska ul., uspon uz Valerijin park i ulica iznad benzinske postaje LUKOIL

  • 17. rujna 2022. (subota), Utrka na 5., 10. i 21 km

Od 16.00 sati zatvorene prometnice: Amfiteatarska ul., Istarska ulica i Šetalište Nella Milottija (uspon uz Valerijn park)

Od 19.45 – 22.45 sati zatvorene prometnice:  Istarska ulica – Flavijevska ulica – Trščanska ulica – Ulica. 43. Istarske divizije – Partizanski put – Ulica Starih statuta – Ulica 119 Brigade – Riva – Flaciusova ulica – Danteov Trg -Laginjina ul. – Giardini – Carrarina ul.– Amfiteatarska ulica -Kolodvorska – Splitska – Ravenska – Kandlerova – Castropola – Istarska ul. – Dubrovačke bratovštine – Anticova ul.

Laginjina i Giardini su otvorene za promet, ali neće prometovati  autobusi.

Osim gore navedenih prometnica po kojima se trči radi potrebe osiguranja svih sudionika u prometu zatvorit će se djelomično i kratkotrajno prilazne ceste na križanjima samo u trenucima dok trkači prolaze: Vitasovićeva, Mutvoranska, Kastavska, Benčićeva, Buzetska, Radnička, Vodovodna, Put za groblje, Sv. Ivana.

 

Tijekom utrke biti će omogućen prelazak prije navedenih prometnica na raskrižjima sukladno dozvoli prometne policije i službenih osoba na stazi u trenucima kada u blizini nema trkača.

 

Start i cilj svih utrka: Arena. Javni prijevoz Pulaprometa prometovat će prema privremenoj prometnoj regulaciji u dogovoru sa prometnom policijom.

 

Pozivamo sve vozače na pojačan oprez,  strpljenje i razumijevanje.

 

Više informacija: www.pulamarathon.com