Za obnovu fasada iz programa Dolcevita Grad Pula ugovorio svih 3,7 milijuna kuna za ovu godinu

Raspisivanjem Javnog poziva početkom godine, započela je provedba programa Dolcevita kojim se sufinancira obnova pročelja građevina od važnosti za očuvanje povijesnog identiteta grada prema stimulativnijim propozicijama definiranim novom Odlukom iz prosinca 2021. godine.

Programom su prepoznate realne potrebe, a pulski su upravitelji pravodobno i kvalitetno pripremili svoje korisnike na prijavu, što je rezultat 16 uspješno potpisanih ugovora o sufinanciranju.

Nakon niza od šest uzastopnih godina, broj ugovora je dosegao dvoznamenkastu brojku te su uspješno ugovorima angažirana sva, za ovu godinu planirana, proračunska sredstva u iznosu od 3,7 milijuna kuna.

Obnova je realizirana i već je izvršena isplata sufinanciranja za četiri građevine u Flavijevskoj 30, Tartinijevoj 6, Poljani Sv. Martina 1, Dobrichevoj 26, na pet građevina su završeni građevinski radovi pa se uskoro očekuje podnošenje Zahtjeva za isplatu za Stankovićevu 5, Motikinu 21, Cvečićev uspon 2, Maksimijanovu 15, te Ruže Petrović 6. U tijeku su radovi na još tri ugovorene građevine, a jesenski početak radova najavljen je za dodatnih četiri.

Na tragu dosadašnje uspješne suradnje ovih su dana održani radni sastanci s upraviteljima zgrada kao priprema za kvalitetno i argumentirano planiranje proračunskih sredstava za narednu godinu.

Planovi su vrlo ambiciozni, pa možemo očekivati da će se realizirati znatno veći broj ugovora u odnosu na ovu godinu, a brojna pročelja dobit će novo ruho.