Održana je Izborna skupština Društva bibliotekara Istre

Izborna skupština Društva bibliotekara Istre održana je u petak 16. rujna u Infobipu u Vodnjanu. Za novog predsjednika izabran je knjižničarski savjetnik Ivan Kraljević iz Sveučilišne knjižnice u Puli. U Glavni odbor izabrane su potpredsjednice Nives Franić i Morena Mofardin te blagajnica Nadia Bužleta i stručna tajnica Ivana Martinčić. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Igor Dobrača, Silvia Fiamengo i Vanessa Toić. 

 
Nagradu DBI-a za iznimne zasluge, promicanje knjižničarstva i uspješan dugogodišnji rad dobila je viša knjižničarka Damjana Frančić, djelatnica Sveučilišne knjižnice u Puli.
Pohvalnicu za NAJ projekt dobila je Adriana Gri Štorga za projekt “Knjižnica Arheološkog muzeja Istre u digitalnom okruženju”. 
 
Društvo bibliotekara Istre nastavlja sa svim svojim projektima: Zelena knjižnicaBibliographia Histrica Online i Dobar Libar te najavljuje 4. Tjedan istarskih knjižnica u trajanju od 19. do 23. rujna 2022. godine.
 
Nakon Skupštine članovi Društva poslušali su predavanje dr. sc. Ivana Lorencina o razlici između znanosti i pseudoznanosti.