Tajne kaštela – intrigantne priče iz tarskog kaštela oživjet će kroz novu interpretativnu šetnju Istra Inspirita

Tajne kaštela – I segreti del castello novi je proizvod projekta Istra Inspirit osmišljen u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega. Interpretativna šetnja održat će se u šarmantnom mediteranskom gradiću Taru, a publika će imati jedinstvenu mogućnost upoznati lokalnu povijest kroz interaktivno putovanje u prošlost.

 

Batler Alberto, vaš pouzdani pripovjedač i vodič na ovom putovanju, zna sve lokalne priče i tajne, otkrit će vam zanimljivosti o osobama od iznimne važnosti za tarsku povijest. Saznajte tko je sagradio kaštel, upoznajte lokalnog seljaka Giuseppea koji je postao bogataš i njegovu ženu Giuliju, stanovnicu Tara kao i contessinog nećaka, uglađenog mladića Leonarda. Na kraju pred vas će stupiti i sama contessa Eleonora, graciozna i dobrodušna vlasnica impozantnog kaštela.

             

Šetnja Tajne kaštela – I segreti del castello premijerno će se održati u Taru, u utorak, 27.09. s početkom u 13 sati povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma. Okupljanje je predviđeno ispred Turističke zajednice Općine Tar-Vabriga. Ova interpretativna šetnja ujedno je i uvertira za iduću sezonu, koja će nam donijeti nove, zanimljive priče i likove te nastavak ove intrigantne priče.

 

              Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općine Tar-Vabriga na ostvarenoj suradnji koja doprinosi daljnjem napretku i razvoju kreiranja zanimljivih kulturno doživljajnih proizvoda na destinaciji.

 

 

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije, a oživljava priče, mitove i legende poluotoka već desetu godinu zaredom.

 

Više informacija o projektu Istra Inspirita saznajte na: