Najveći europski veterinarski stručnjaci okupljaju se u Puli

Jeste li znali da vaš pas može patiti od artritisa? I da vašeg konja može boliti vrat? Jednako kao i ljudi, životinje pate od raznih bolesti sustava za kretanje, treba im oporavak nakon ozljeda i nesreća, a najradije vježbaju u bazenima s pokretnom trakom! Mnogi se začude kada čuju kako je ljubimcima neophodna fizikalna terapija, da im se u oporavku od ozljeda pomaže elektroterapijom, i da se za sportska natjecanja pripremaju jednako kao i vrhunski sportaši.

U Puli se od 29.9. do 1. 10. 2022. održava 3. simpozij Europskog koledža veterinarske sportske medicine i rehabilitacije (ECVSMR), skup vrhunskih europskih stručnjaka koji se bave upravo fizikalnom terapijom i sportskom medicinom životinja, ali i kućnih ljubimaca. ECVSMR okuplja veterinare koji su tijekom svog školovanja i edukacije dosegli najvišu moguću titulu, onu „Diplomatea“, što je naziv za veterinare koji su usko specijalizirani za određeno područje i koji su svoju titulu zaslužili polaganjem niza rigoroznih testova. U Europi postoji samo 57 Diplomatea za sportsku medicinu i rehabilitaciju, a Hrvatska ih ima čak 2!

Na godišnjem skupu okupit će se više od 200 međunarodnih vrhunskih stručnjaka sportske veterinarske medicine i rehabilitacije iz cijelog svijeta radi edukacija i izmjene znanja i iskustava. Kongres će okupiti mnoštvo doktora veterinarske medicine, stažista, specijalizanata te studenata. Osim što će međusobno predstaviti najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz područja sportske medicine i rehabilitacije pasa i konja, družit će se na raznim lokacijama u gradu Puli.

Svečano otvorenje kongresa bit će na prijemu u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, a svečana gala večera održat će se u Parku Plaza Histria.