Grad Pula dobitnik Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2022. za projekt ophodnje privatne zaštite na javnim površinama

Na svečanoj dodjeli Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2022. održanoj u Opatiji, koju Hrvatska udruga menadžera sigurnosti već tradicionalno uručuje zaslužnim pojedincima, tvrtkama, ustanovama i udrugama, Grad Pula dobio je vrijedno priznanje za doprinos, razvoj i unapređenje sigurnosti u društvu.

U kategoriji  Partnerstvo u ostvarivanju sigurnosti – inicijativa godine Grad Pula osvojio je nagradu za projekt ophodnje privatne zaštite na javnim površinama, a nagradu je preuzeo gradonačelnik Filip Zoričić.

Podsjetimo, radi podizanja razine veće sigurnosti ljudi i imovine te kao potpora u radu komunalnom redarstvu od 15. lipnja do 15. rujna ovlaštena zaštitarska služba brinula je o sigurnosti građana i održavanju komunalnog reda na javnim površinama u Puli. Zaštitu javnih površina zaštitari su nadzirali samostalno i zajedno s nadležnim gradskim komunalnim redarstvom, kako bi spriječili eventualna neprimjerena ponašanja prema ljudima i imovini te u cilju potpore održavanju komunalnog reda.

Projekt je započeo Grad Pula, nakon čega je nadležni Odjel inspekcije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izdao Rješenje kojim se odobrava trgovačkom društvu SOKOL d.o.o. obavljanje poslova privatne zaštite od 15. lipnja do 15. rujna 2022. godine.