Gin destilerije Martesi pobjednik 1. GinIstra Festivala

Pobjednik 1. GinIstre, odnosno najbolje ocijenjeni destilat prvog istarskog festivala gina, je onaj destilerije Martesi u vlasništvu Davora Turkovića.

Odluka je to stručne Komisije za ocijenjivanje koja je na uzorkovanje ginova zaprimila ukupno 18 tipologija u šest kategorija.

Martesi je za svoj „Martesi gin“ odnio zlatnu medalju i titulu najboljeg u kategoriji ‘London Dry Gin’.

Zlatnu medalju u istoj kategoriji osvojio je i gin „Midnight“destilerije Imagine Spirits, kao i Aurin „Gin Karbun limited Sea Edition“.

Srebrne medalje osvojili su ginovi „Sette monti“ Karla Damijanića, „Nostromo Gin“ destilerije Rossi, „Gin Karbun“ destilerije AurA kao i „Autumn gin Old School“ destilerije u vlasništu Marka Ljubešića.

U kategoriji ‘Destilirani gin’ najboljim je proglašen gin Istarske kapljice „Flying Goat“, zlatna medalja pripala je i „Pink robinu“ destilerije Imagine Spirits te ginu „Flying Goat Purple Edition“ kojeg također proizvodi destilerija Istarska kapljica.

Brončane medalje osvojili su „Winter gin“ Old School destilerije i gin „VIII“ kojeg proizvodi OPG Čehić.

U kategoriji ‘Navy gin’ zlatnu medalju za „Gin Karbun Navy Strength“ osvojila je destilerija AurA. Gin „Karolina 58“ u vlasništvu destilerije Sempervivum osvojio je zlatnu medalju u kategoriji ‘Sloe gin’.

„Premium Gin s bijelim tartufom“ destilerije AurA osvojio je srebrnu medalju u kategoriji ‘Macerat gin’, dok je brončanom medaljom okrunjen „Orange gin“ Old school destilerije u kategoriji ‘Gin liker’.

Proglašenje i dodjela priznanja najboljim proizvođačima održani su na 1. GinIstra Festivalu u Rovinju.