Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane

Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane: Puležani sada imaju konačnu potvrdu da će hotel izgledati točno onako kako smo ga predstavili u travnju

Lungomare ostaje otvoren za sve uz novi javni park – nema diranja šume, nema rampi ni ograda

Pula, subota, 1. listopada 2022.  – Arhitektonski studio 3LHD je u ime investitora Hotel Valkane d.o.o., predao zahtjev za lokacijsku dozvolu za gradnju hotela na području bivšeg napuštenog kamenoloma.

– Podnijeli smo zahtjev za lokacijsku dozvolu koji je u potpunosti u skladu s projektom koji smo prezentirali još u travnju ove godine. Svega smo se naslušali i pročitali u medijima te smo iznenađeni koliko se površno interpretira koncept i ideja ovog zahvata u prostoru. Kao arhitekti, inženjeri, sve što radimo je egzaktno pa samim time ne znamo zašto ne bi bilo i transparentno. Uvijek smo bili na raspolaganju javno obrazložiti projekt jer u njega svakako vjerujemo i iza njega i stojimo. Drago nam je da sad svi mogu vidjeti i konačni projekt gdje je jasno vidljivo da se ne dira šuma, plaža niti Lungomare i da će se izvesti novi park otvoren za javnost. Zahvalni smo investitoru na povjerenju, razini slobode koju imamo i sigurni smo da se radi o projektu koji će, kad bude završen i krene s radom, snažno afirmirati cijelo to područje u interesu javnosti – kazali su iz 3LHD-a.

O daljnjim koracima kažu: – Nakon što bude izdana lokacijska dozvola i dobijemo posljednje smjernice ovisne o brandu koji će upravljati hotelom, slijedi daljnje projektiranje, glavni projekt, građevinska dozvola i na koncu gradnja.

– Iako je resorno ministarstvo dalo jasnu uputu kako je nebitno je li zahtjev podnesen prije ili poslije referenduma, odnosno da, dok god GUP nije izmijenjen, stari plan vrijedi, kao investitor, htjeli smo se držati ranije najavljenog plana, ali i odagnati sve sumnje i neistine koje su se proteklih mjeseci plasirale oko planova koje imamo, zaključio je Zoran Kostić, voditelj projekta.

Podsjetimo, hotel će biti udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice, a Lungomare ostaje otvoren za sve kao i do sada, bez obzira na referendum, jer sve što se radi, radi se na području nekadašnjeg kamenoloma na privatnom zemljištu. Ne samo da projekt ne zadire u postojeći javni prostor, već će se u sklopu projekta on povećati te će se posaditi novih 200 stabala. Više informacija pogledajte u videu: https://www.youtube.com/watch?v=bA65Cw8RrnQ