Pregršt popratnih zbivanja ovogodišnjeg ISAP-a u Tinjanu

Četrnaesto izdanje Internacionalnog sajma pršuta nam je pred vratima: od petka 14. listopada pa do nedjelje 16. listopada Tinjan će biti domaćin najveće fešte posvećene pršutu u ovom dijelu Europe.
Nakon dvije dugačke godine prisilne pauze zbog korone, ISAP se vraća u najboljem svjetlu, predstavljajući najbolje pršute iz Istre, iz drugih hrvatskih regija i iz drugih pršutarskih zemalja Mediterana i Srednje Europe.

Ukupno 40 izlagača, koji dolaze Španjolske, Italije, Austrije, Slovenije, BiH, Crne Gore te svih regija Hrvatske ( Slavonija, Krčki pršuti…)
Više informacija potražite na internetskoj stranici: ww.tinjan.hr i društvenim mrežama Internacionalnog sajma pršuta Tinjan.

Pozvani ste na sudjelovanje:

Biciklijada – 15. listopada pridruže “Biciklijadi ISAP 2022” u Tinjanu sa startom u 10 sati. 
 
Pješačenje -Pozivamo djecu i odrasle da nam se pridruže na noćnom pješačenju “Lidvinina priča”, 14. listopada u 18 sati, okupljanje spod ladonja.
 
I ISAP Run: ISAP RUN – Turistička zajednica središnje Istre organizira atletsku utrku ISAP RUN – otvaranje staze Montreo (718) dužine 7.6 km sa startom u Muntrilju u subotu 15/10/2022 u 10:00.
 
i naravno zabavni program:
Sjajno ćemo se zabaviti uz vrhunske koncerte, prvog dana, u petak, zapjevati će Jole i Mauro Staraj & La Banda, u subotu će vas rasplesati živahna Maja Šuput i Replay Band, a u nedjelju Night Express band i ALFA TIME BAND.
Biti će tu još zabavnog sadržaja za veselo raspoloženje…

U Kući istarskog pršuta 
 
Vođene degustacije – Za poseban doživljaj aroma najboljih pršuta i vrhunskog vina, prijavite se na vođene degustacije “Pršut i vino” u Kući istarskog pršuta.Za vođene degustacije pobrinut će se stručnjaci iz Udruge senzornih analitičara Gustus.hr koji će vas uvesti u svijet nenadmašnih eno-gastro okusa. Degustaciju vodi predsjednica komisije i predsjednica Udruge Gustus – Blanka Sinčić Pulić uz prethodnu najavu.

Izložbu fotografija Vittorija Depiere “Ljudi i mjesta na prijelazu stoljeća” –  Upoznajte povijest Tinjana kroz iznimne fotografije koje svjedoče o davnim vremenima i životu ovdašnjih ljudi! Pogledajte izložbu fotografija Vittorija Depiere, mat ćete priliku vidjeti 42 uvećane reprodukcije originalnih Vittorijevih fotografija koje pričaju neke davne priče o tradiciji i arhitekturi. 
 
 
Udruženje obrtnika Pazin u suradnji s Općina Tinjan, organizira u Tinjanu u Domu mladih, na adresi Tinjan 2, seminar pod nazivom „POREZNE AKTUALNOSTI I PRIPREMA ZA ZAVRŠNI OBRAČUN“. Seminar će se održati 14.10.2022. godine (petak) u vremenu od 18 do 20 sati. Seminar je besplatan za sudionike.


Zanimljivost: i ove godine organizira se Foto natječaj “Podjeli fotku i osvoji pršut” – 

Zauzmi pozu za najbolju fotografiju pršuta, posluži se rekvizitima, fotkaj se s PRŠUTUM na sajmu ili na ISAP photo pointu.

Podijeli fotografiju na Facebook stranici Internacionalnog sajma pršuta ili u inbox, koristeći #najfotkaprsuta #isapnajfotka

Nagradni natječaj traje od 14.-16.2022., s završetkom igre u 14 sati, 16.10.2012. Imena dobitnika objavljujemo u nedjelju 16.10. u 15:00 sati na Facebook stranici Internacionalnog sajam pršuta te kasnije u programu sajma. Pobjednika s najviše lajkova nagrađuje se sa cijelim pršutom.