Izravan prijenos Metropolitan Opere u Kinu Valli

Uživo iz njujorškog Metropolitana, jedanaestu godinu zaredom, na velikom platnu Kina Valli prenositi će se veličanstvene operne produkcije. U subotu, 22. listopada, novu sezonu 2022./2023. otvara Cherubinijeva Medeja, a do lipnja sljedeće godine prikazat će se  La Traviata (G.Verdi), Sati (K. Puts), Fedora (U. Giordano), Lohengrin (R. Wagner), Falstaff (G. Verdi), Kavalir s ružom (R. Strauss), Champion (T. Blanchard), Don Giovanni (W. A. Mozart) i Čarobna frula (W. A. Mozart).  Deset spektakularnih produkcija uključuju uzbudljive premijere, nove produkcije ali i favorite s klasičnog repertoara.

Na blagajni Kina Valli, od 22. listopada, ljubitelji opere imat će priliku kupiti prigodni paket ulaznica za najmanje 6 prijenosa po cijeni od 55,00kn (7,30eur) po prijenosu, dok cijena pojedinačne ulaznice iznosi 75,00kn (9,95eur) po prijenosu i dostupna je i na mrežnoj stranici.

 

 

METROPOLITAN OPERA HD UŽIVO

Njujorška Metropolitan Opera jedna je od najdinamičnijih i najvibrantnijih kulturnih institucija, dom brojnim iznimno kreativnim i nadarenim pjevačima, dirigentima, skladateljima, glazbenicima, scenografima, dizajnerima, vizualnim umjetnicima, koreografima i plesačima iz cijelog svijeta. Peter Gelb, generalni direktor MET-a, u proteklom je desetljeću iznimno povisio standarde ove grandiozne operne kuće, povećavajući broj novih produkcija koje su postavili neki od najatraktivnijih i najzanimljivijih kazališnih i opernih redatelja te pokrenuo niz inicijativa kako bi proširio doseg MET-a na međunarodnoj razini. Među ovim naporima za osvajanje nove publike svakako je najznačajnije pokretanje projekta MET opera HD uživo u prosincu 2006. godine.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji i iznimnoj profesionalnosti MET-a  kina diljem svijeta dobila su priliku putem satelita prenositi subotnje matineje uživo i na taj način gledateljima izvan dosega MET-a pružiti priliku konzumiranja visoko kvalitetnog kulturnog programa na nov i inovativan način. Od početnih 6 prijenosa u prvoj sezoni MET opera HD uživo danas nudi 10 vrhunskih naslova koji se prenose u više od 2.000 mjesta u 73 zemlje na šest kontinenta. „U našoj se Ustanovi ništa ne može mjeriti sa ‘živim’ prijenosom subotnjih matineja, koje pršte adrenalinom, i koje nastavljaju mijenjati gledateljev doživljaj opere prenoseći uzbuđenje i na naše izvođače i publiku diljem svijeta.“, riječi su Petera Gelba, inicijatora jednog od najvažnijih oblika spajanja umjetničkih djela s publikom koja je izvan dometa institucija u kojima se produciraju. Kino Valli je dio je ove čarolije od 2011. godine.