Otvorenje izložbe njemačkog umjetnika Mandred Franz Friedrich Wimmershoff u TZ Pula

Danas, 12. listopada 2022. u prostoru TIC-a Turističke zajednice grada Pula upriličeno je otvorenje izložbe njemačkog umjetnika Mandred Franz Friedrich Wimmershoff.

Nakon uvodnih riječi direktorice TZ Pula Sanje Cinkopan Korotaj koja je predstavila njemačkog umjetnika, uslijedila je glazba  kvarteta iz redova Sjeverne Rajne – Vestfalije „confido camerata“, skladateljice Gđe. Sylvie Wimmershoff, njegove supruge.

Odsvirana su tri kvartetna djela  „Walk in the sun“, „Beautiful Transience“ i „Bud in the colored rock“ glazbenika: Anja Kuhmann i Sylvia Wimmershoff (violina), Yulia Rivina (viola) i Andreas Deppermann (violončelo).

Gđa. Wimmershoff predstavila je jedinstvena djela umjetnika koja su nastala na računalu a zatim otisnuta na platnu koja predstavljaju povezanost između budućnosti i tradicije s modernom umjetnosti. Svoju inspiraciju autor pronalazi u svakodnevnim pojavama s kojima se susreće. Jedna od takvih su priroda, hrana ali svi ostali prikazi. Mnoga djela su ukrašena Swarovski kristalima, pravim zlatnim listićima ili svjetlucavom prašinom tako da zaista sjaje na sunčevoj svjetlosti.

Nakon uspješnih izložbenih turneja 2020. i 2021. godine po Njemačkoj sa zaustavljanjima od Berlina do Munchena, Mandred Franz Friedrich Wimmershoff svoju turneju u 2022. godini nastavlja u Parizu, Albeni (Bugarska), i Tenerifima.  Nakon obilaska jadranske obale bio je impresioniran Pulom gdje je i predstavio svoja umjetnička djela.

Izložba je postavljena u organizaciji  Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrila Pula te se može pogledati u prostorima Turističke zajednice grada Pule od 10.00 – 18.00 sati  te u otvorenim prostorima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Puli u razdoblju od 12. do 15. listopada 2022. godine.