U Areni svečano otvoreno 3. Svjetsko prvenstvo PingPongParkinson

Pula će od 12. do 16. listopada 2022. biti domaćinom 3. Svjetskog prvenstva u ping-pongu za osobe s dijagnozom Parkinsona.

Svečanom otvorenju u pulskoj Areni u ime grada Pule prisustvovali su gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov, te izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Željko Jovanović.

Nakon službene himne PingPongParkinson pokreta I love ping pong koju je izveo Nenad Bach, gradonačelnik Filip Zoričić zaželio je srdačnu dobrodošlicu natjecateljima i gostima koji su došli s četiri kontinenta i iz 20 zemalja.

„Dobrodošli u Pulu nakon New Yorka i Berlina. Vaša jedinstvena poruka jest da je sve moguće u životu. To je sada naša motivacija. Zahvaljujem gospodinu Nenadu Bachu i njegovom timu na organizaciji Svjetskog prvenstva u ping-pongu u Puli. Snažna poruka iz Pule ide u cijeli svijet“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić te zaželio svima ugodan boravak u Puli i uspješno svjetsko prvenstvo.

U simboličkom smislu dobrodošlicu međunarodnim PingPongParkinson timovima koji dolaze iz čak 20 državaodao je Parkimus Maximus koji je reketom za stolni tenis dekorirao sve timove te u ime ping – pong – Parkinsona.

Osobni izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović prenio je pozdrave predsjednika  Zorana Milanovića.

„Stolni tenis je sjajan sport za svih. Posebno za vas jer imate prilike uživati u njemu i unaprijediti vaše fizičke i mentalne sposobnosti. Ovo je nevjerojatan događaj. Nadam se da ćete uživati u Puli, Istri i ponovo doći u Hrvatsku“, rekao je Željko Jovanović te proglasio otvorenim 3. Svjetsko natjecanje u ping – pongu.

Pokretač svjetskog PingPongParkinson® pokreta naš je proslavljeni glazbenik i mirovni aktivist Nenad Bach koji već 40 godina živi i radi u New Yorku. Kao glazbenik, dijelio je pozornicu s najvećim svjetskim imenima: Bono Vox, Luciano Pavarotti, Bruce Springsteen i drugi. Otkako mu je prije 10 godina dijagnosticiran Parkinson, Bach se posvetio borbi protiv ove velike svjetske pošasti, te kroz suradnju sa Michael J. Fox fondacijom počeo tražiti odgovore na pitanja vezana za Parkinson, sve dok nije prije pet godina slučajno otkrio da mu igranje stolnog tenisa iznenađujuće pomaže.

Za sam kraj svečanog otvaranja Nenad Bach je izveo novu pjesmu PingPongParkinson koja se snimala za video-spot.

Nakon ceremonije otvaranja uslijedilo je zajedničko fotografiranje svih natjecatelja koji su  držeći svoje zastave formirali znak mira (Peace).

Svi zainteresirani moći će besplatno pratiti ovogodišnje svjetsko prvenstvo u ping-pongu koje će se do 16. listopada igrati u Domu sportova Mate Parlov.