Okončan sudski postupak oko „bunkera“ na PuntiGrad Pula i dalje će, u dogovoru s drugim službama, pružati pomoć i potporu u traženju najboljeg rješenja za ovu skupinu socijalno ugroženih građana

 

Upravni odjel za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule u proteklom je razdoblju poduzeo sve potrebne radnje kako bi se stanari tzv. „bunkera na Punti“ zbrinuli na adekvatan način. Radi se o dugogodišnjem problemu, koji je nakon dugotrajnog sudskog postupka, došao do kraja.

Zaključkom Općinskog suda u Puli u ovršnoj stvari ovrhovoditelja Grada Pule određena je provedba ovrhe udaljenjem ovršenika i uklanjanjem svih njegovih stvari te predajom te nekretnine slobodne od osoba i stvari u posjed ovrhovoditelju.

Sve osobe, koje već duže vrijeme borave na tom području, upoznate su s mogućnostima ostvarivanja pojedinih prava iz socijalne i zdravstvene skrbi u smislu ostvarivanja pojedinih novčanih pomoći, osiguravanja zdravstvene zaštite i, najvažnije, mogućnosti osiguravanja adekvatnog smještaja.

U tom je smislu, zatražena pomoć nadležnog Centra za socijalnu skrb Pula koji provodi postupak samog smještajau ustanove socijalne skrbi, međutim neki od njih nisu suglasni sa smještajem, navodeći za to različite razloge. Grad Pula i dalje će, u dogovoru s drugim službama, biti na raspolaganju i kontinuirano pružati pomoć i potporu u traženju najboljeg rješenja za ovu skupinu socijalno ugroženih građana.    

Radi ispražnjenja i predaje nekretnine u posjed, ovrha je određena temeljem pravomoćnog rješenja o ovrsi Općinskog suda u Puli od dana 3. svibnja 2022. godine, temeljem pravomoćne i ovršne presude Općinskog suda od 6. svibnja 2021. godine koja je potvrđena presudom Županijskog suda u Zadru od 25. studenog 2021. godine.