Solarna energija za kućanstva – predavanje Vjerana Piršića u Medulinu

Edukacija o solarizaciji, energetskoj tranziciji i neovisnosti namijenjena svim zainteresiranom mještanima s područja općine Medulin.
O izrazito aktualnoj temi govori nam iznimni gost predavač, Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner.
Dugogodišnji aktivist i promotor održivog načina života, posebno za pitanja dobre energije i energetske neovisnosti građana, s izrazito velikim iskustvom u provedbi edukacija građana, Piršić je i autor priručnika „Moja energija, moja sloboda“ o tomu kako izgraditi vlastitu fotonaponsku elektranu, a kojega je prošle godine izdala Zaklada Friedrich-Ebert-Stiftung, Hrvatski ured.
 
Edukacija se sastoji od dva interaktivna susreta sa zainteresiranim mještanima, a u srijedu 2. 11. 2022. godine, g. Piršić će održati uvodno, informativno-edukativno predavanje o temi solarizacije za kućanstva, o mogućnostima financiranja i postavljanja vlastitih solarnih elektrana te primjerima dobre prakse energetskih zajednica u RH – uz predstavljanje priručnika „Moja energija, moja sloboda“.
 
U 2. susretu (datum će biti naknadno najavljen) g. Piršić će održati ciljane konzultacije sa zainteresiranim mještanima, koji će tom prilikom dobiti precizne informacije o troškovima i učincima solarne, fotonaponske elektrane za njihove objekte i kućanstva, a temeljem provedbe konkretnih izračuna potrebne snage, troška instalacije i ušteda koje bi za svakoga instaliranje sustava dugoročno donijelo.