Poziv mještanima na predavanje Vjerana Piršića SOLARNA ENERGIJA ZA KUĆANSTVA – 02.11.

U Medulinu će u srijedu, 2. 11. 2022., biti održano predavanje o solarizaciji, energetskoj tranziciji i energetskoj neovisnosti namijenjeno mještanima općine te široj zainteresiranoj  javnosti.

O izrazito aktualnoj temi, i po prvi puta na području općine Medulin, govoriti će izniman gost predavač, Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner.

Dugogodišnji aktivist i promotor održivog načina života, posebno za pitanja dobre energije i energetske neovisnosti građana, s izrazito velikim iskustvom u provedbi edukacija, Piršić je i autor priručnika „Moja energija, moja sloboda“ o tomu kako izgraditi vlastitu fotonaponsku elektranu, a kojega je prošle godine izdao Hrvatski ured Zaklade Friedrich-Ebert-Stiftung.

Edukacija se sastoji od dva interaktivna susreta sa zainteresiranim mještanima i javnošću, a u srijedu 2. 11. 2022. godine, s početkom u 18 sati, u velikoj sali DVD doma u Medulinu, (1. kat, Mukalba 147), g. Piršić će održati uvodno, informativno-edukativno predavanje o temi solarizacije za kućanstva, o mogućnostima financiranja i postavljanja vlastitih solarnih elektrana te primjerima dobre prakse energetskih zajednica u RH, uz predstavljanje priručnika „Moja energija, moja sloboda“.

U 2. susretu za koji će datum održavanja biti naknadno najavljen, g. Piršić će održati ciljane konzultacije sa zainteresiranim mještanima, koji će tom prilikom dobiti precizne informacije o troškovima i učincima solarne, fotonaponske elektrane za njihove objekte i kućanstva, a temeljem provedbe konkretnih izračuna potrebne snage, troška instalacije i ušteda koje bi za svakoga instaliranje sustava dugoročno donijelo.

Ulaz je za sve zainteresirane slobodan, a edukaciju kao aktivnost projekta “Od fragilnih do AGILNIH pojedinaca i zajednica”, organizira udruga Sakramenski uz financijsku podršku Općine Medulin.

Na događaju će sudjelovati načelnik Općine Medulin Ivan Kirac sa suradnicima iz općinskih upravnih odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša te komunalnu izgradnju i održavanje, te ovime organizatori pozivaju sve zainteresirane mještane, privatne iznajmljivače i širu zainteresiranu javnost da se pridruže prvom i drugom edukativnom susretu o temi solarnih elektrana za kućanstva.

Udruga Sakramenski i Općina Medulin