Dođite na edukaciju za iznajmljivače u Dom branitelja u četvrtak 10.studenoga u 17 sati

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre provodi u partnerstvu s Udrugom obiteljskog smještaja Istre i Turističkom zajednicom grada Pule kao pridruženim partnerom provodi  projekt „ACCESS“ – turizam za sve.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 142.840,50 kuna te od strane pridruženog partnera TZ grada Pule u iznosu od 73.875,00 kuna.

Kroz aktivnosti projekta provest će se edukacije privatnih iznajmljivača te zaposlenih u hotelskom i kamp smještaju o pristupu i komunikaciji s osobama s različitim oblicima invaliditeta te mogućnostima razumne prilagodbe smještajnih kapaciteta kako bi isti bili pristupačni osobama smanjene pokretljivosti.       Druga aktivnost odnosi se na izradu baze podataka za područje grada Pule o pristupačnim turističkim objektima i ostalim turističkim sadržajima. Poseban naglasak stavit će se na istraživanje dostupnosti privatnog smještaja budući u toj grani smještajnih kapaciteta ne postoje gotovo nikakvi podaci o pristupačnim turističkim kapacitetima. 

Jedan segment inkluzivnog turizma  odnosi se na pristupačnost fizičke okoline osobama s oštećenjem sustava organa za kretanje za koje je,  posebice za osobe koje se kreću invalidskim kolicima,  planiranje putovanja uvijek veliki izazov. Upravo će to biti tema prve edukacije: mogućnost razumne prilagodbe prostora za osobe smanjene pokretljivosti te o trendovima inkluzivnog turizma. Cilj nam je educirati iznajmljivače privatnog smještaja o mogućnostima razumne prilagodbe njihovih smještajnih objekata.

Ovim putem Vas obavještavamo kako će prva edukacija održati:  u četvrtak 10. studenog 2022. godine

u 17 sati u Domu oružanih snaga

Pozivaju se svi zainteresirani, s posebnim naglaskom na privatne iznajmljivače, da se pridruže na ovoj edukaciji.