Održan prijem za Aquarium Pula povodom osvajanje nagrade „Zlatna kuna“

 

            U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održan prijem župana Borisa Miletića za predstavnike uspješne tvrtke Aquarium Pula, koja je nedavno osvojila prestižnu nagradu „Zlatna kuna“ u konkurenciji malih trgovačkih društva, na prijedlog Stručne službe Hrvatske gospodarske komore i Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Pule.

            Župan Miletić uvodno je pozdravio biologinju i vlasnicu Aquarium Pula d.o.o. Milenu Mičić i člana Uprave Zorana Mičića te im je čestitao na osvajanju još jedne velike nagrade, ali i priznanja o uspješnom radu i poslovanju.

„Znam da ovaj uspjeh nije došao preko noći, već je rezultat vrijednog i uspješnog rada koji je danas uz relativizaciju kulturne baštine postao i popularna turistička atrakcija koja motivira dolaske sve većeg broja posjetitelja. Ne smijemo zaboraviti i važan edukativni karakter Aquariuma koji potiče na svijest o očuvanju prirode i našeg okoliša posebno među mladim generacijama“, poručio je istarski župan.

Gospođa Milena Mičić smatra da su pokazali kako je kombinacija znanosti, poduzetništva i kulturne revitalizacije moguća i potrebna, posebno u segmentu očuvanja mora i života u njemu.

„Nedavno smo osvojili i važne Certifikate Svjetske organizacije za održivost (World Sustainability Organization) i to „Friend of the sea“ (certifikat samoodrživosti) te drugi vezan za dugogodišnju skrb i rehabilitaciju morskih kornjača prilikom zagađenja naftom“, poručila je.

            Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić pridružila se čestitkama uspješnoj tvrtci, istaknuvši kako je jedan od najvećih dometa današnjice spoj znanosti i poduzetništva koji na poseban način kreira poslovanje.

Priznanje Zlatna kuna dodjeljuje se za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu u cjelini još od osamostaljenja Hrvatske. Ideja o ovome priznanju nastala je kao izraz težnji da gospodarstvo Republike Hrvatske, na samom početku postojanja poprimi osobine kune, simbola izdržljivosti, snalažljivosti, spretnosti te lukavosti, ali i blagostanja i plodnosti.