U Arheološkom muzeju Istre u Puli 29.studenoga 2022., održana hibridna BPW manifestacija u kulturi “Istra u riječi i slici”

 

U utorak, 29. studenoga 2022. s početkom  u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Arheološkog Muzeja u Puli održano je predstavljanje BPW poslovnih žena i poduzetnica sa dostignućima u kulturi i umjetnosti  “Istra u riječi i slici” .

Predstavljanje je otvorila Nela Načinović, koordinatorica manifestacije i članica Izvršnog odbora BPW Pula. Najnovije glazbene uratke podarile su nam  dvije renomirane umjetnice Elis Lovrić  i Vesna Nežić Ružić. Vesna Nežić Ružić istakla je svoje članstvo u BPW od samog osnivanja, dakle pune 22 godine. Dijalektalnu poeziju nadahnuto je govorila pjesnikinja i poduzetnica  Marija Ribarić ( narječje Buzeštine)  i Alida Perkov ( ližnjanski govor) .

Svoje je knjige predstavila Marilena Dužman, jedna od najplodnijih spisateljica na našem području.  Novu seriju oslikanih svilenih šalova sa motivima iz pulske povijesti izložila je Slavica Bezić. Olivera Jović u pulskom gradskom kostimu  s početka 20 stoljeća simbolički je prikazala BPW projekt revalorizacije povijesne baštine.

Predsjednica dr.sc. Alida Perkov podsjetila je da se već petnaestak godina održava manifestacija „ Lobbying for shopping“ s ciljem pozitivne diskriminacije  pri kupovini roba i usluga mikro i malih poduzetnica. Manifestacijom „Istra u riječi i slici“ , koja će se zasigurno nastaviti , lobirati će se za poduzetnice u kulturi, bez obzira da li im je to primarna  ili dopunska djelatnost.