“Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga” u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

 

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Gradska knjižnica Umag organiziraju stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga, koji će biti održan u postoru Gradske knjižnice i čitaonice Pula (Kandlerova 39) u petak, 2. prosinca 2022. godine s početkom u 9.30 sati.

Skup je namijenjen informacijskim stručnjacima i knjižničarima svih vrsta knjižnica s posebnim naglaskom na narodne knjižnice te stručnjacima u procesu proizvodnje i distribucije e-knjiga i drugih digitalnih sadržaja. Članovi programskog i organizacijskog odbora stručnog skupa su Nadia Bužleta, Neven Ušumović, Liana Diković i Vanja Fornazar. 

Nakon uspješnog stručnog skupa iz 2016. godine na temu E-knjiga u knjižnici: novi izazovi vrijeme da se o ovoj temi ponovo progovori sa stajališta struke te svih onih koji sudjeluju u lancu proizvodnje, distribucije i posredovanja digitalnih sadržaja. Namjera je da se ovim skupom prodube uvidi o digitalnoj sferi u kojoj se sve više odvija naša svakodnevica i da bolje razumijemo i aktualne izazove koji se postavljaju pred našom strukom, s posebnim naglaskom na e-knjige, odnosno e-čitanje. Na skupu će se predstaviti domaći i inozemni rezultati istraživanja o čitanju, statusu knjige, nakladništvu i medijima u razdoblju digitalizacije kulturne sfere.

Kroz kroz 11 pozvanih izlaganja predavača iz Hrvatske, Nizozemske, Slovenije i Italije te kasniju raspravu sudionici će dobiti uvid u domaće i inozemne rezultate istraživanja o čitanju, statusu knjige, nakladništvu i medijima u razdoblju digitalizacije kulturne sfere.
 
Stručni skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i medija RH i Grada Pule.