ZVUČNA SRIJEDA NA SAJMU U ZNAKU VELIKIH ŽENSKIH SPISATELJICA I TALIJANSKOG KOLEKTIVA „TRE ALLEGRI RAGAZZI MORTI“

Veći dio Sajma proteći će u znaku žena: osim jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti

Kapka Kassabova, koja je na 28. Sajmu knjige u Istri trebala nastupiti u ponedjeljak, ipak će se pulskoj publici predstaviti sutra, čime je srijeda na Sajmu dodatno dobila na zvučnosti. Sa spisateljicom bugarskih korijena će Aljoša Pužar najprije razgovarati na Doručku s autorom, da bi o svom nagrađivanom romanu „Granica“ (OceanMore) zajedno s Ivanom Peruško govorila u 17 sati. Slijedi renomirana talijanska književnica Marta Barone, koja će u 18 sati predstaviti svoj roman „Potopljeni grad“ (Sandorf), dok će u 19 sati na scenu stupiti poznata avangardna pjesnikinja, glumica i performerica provokativnog umjetničkog djelovanja Katalin Ladik i, zajedno sa Zoranom Sentom i Ivanom Peruško, prezentirati svoju zbirku poezije „Raspjevane žeravice: Izabrane pjesme 1962.-1982.“ (DAF). Za kraj večeri u Crvenom nas salonu očekuje performans talijanskog kolektiva „Tre allegri ragazzi morti“ koji će pred publikom izvesti „Koncert za crtanje“ u čast jednoj od centralnih figura ovogodišnjeg Sajma, talijanskog redatelja i pjesnika Pier Paola Pasolinija.

Zvučna srijeda na Sajmu krenut će već od jutra s programom za najmlađe, kada će nakladu Planetopija predtaviti Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“. Slijedi naš tradicionalni program „Hop lektira“ u koem će se predstaviti ilustrator, Mislav Lešić. Tu je još jedno zanimljivo predavanje za mlađe generacije: u 12 sati će renomirana rusistica Ivana Peruško i filozof Predrag Finci predstaviti kultni roman Mihaila Bulgakova, „Majstor i Margarita“.

 Ovogodišnji Sajam trajat će sve do nedjelje, 4. prosinca, otvoren je u Domu hrvatskih branitelja od 9 do 21 sat. Okupio je rekordnih 280 izdavača i ukupno 25 tisuća izloženih knjiga, a posjetitelji će knjige moći pronaći po sniženim cijenama i sajamskim popustima od 20 do 70 posto.