Odlukom Grada Pule odobreno preseljenje spomen ploče palim borcima NOB na Gradskom groblju

 

Odlukom gradonačelnika Pule Filipa Zoričića odobreno je preseljenje spomen ploče palim borcima NOB na Gradskom groblju Monte Giro u Puli. Riječ je o Odluci za koju je odobrenje Grada zatražio Darko Bijelić, direktor trgovačkog društva Monte Giro d.o.o., uz suglasnost Saveza udruga antifašističkih boraca Istarske županije.

Riječ je o spomen ploči postavljenoj 1977. godine, s vremenom okruženoj grobnicama i danas nedovoljno vidljivoj, koja će se premjestiti na novu lokaciju, točnije na zelenu površinu uz sporedni gornji ulaz u pulsko Gradsko groblje u blizini centralnog spomenika antifašističkim borcima.

„Budući da je navedena lokacija, odnosno ulaz veoma frekventan, vidljivost spomen ploče palim borcima bit će puno veća i bolje će ispunjavati svoju svrhu, što vjerujemo da je i bila namjera ljudi koji su je prije 45 godina položili“, istaknuo je direktor Bijelić.

Nakon što obave neophodne pripremne radnje, narednih dana započet će radovi na Gradskom groblju kako bi spomen ploča bila na vidljivijem mjestu od dosadašnjeg.