Započeli radovi na kompletnoj obnovi Mutilske ulice

 

Radove na kompletnoj obnovi Mutilske ulice, koji su započeli danas, 1. veljače 2023., obišli su gradonačelnik Filip Zoričić i p.o. pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Anja Ademi sa suradnicima, direktori Vodovoda Pula Edo Krajcar i Pragrandea Kristijan Benčić te predstavnici izvođača radova na ovom značajnom projektu.

Podsjetimo, riječ je o značajnom zahvatu izvanrednog održavanja instalacija i prometnice, odnosno radovima u dužini zahvata od 500 metara kojima je predviđena zamjena postojećih kanalizacijskih cijevi i vodovodne mreže te sanacija 100 metara potpornog zida. Po završetku svih radova navedena prometnica i nogostupi će se u cijelosti asfaltirati.

Izvođač radova je trgovačko društvo TGT Adriatik d.o.o., s kojim je potpisan ugovor na iznos od 346.320,35 eura bez PDV-a. Osim navedenog izvođača, koji će izvoditi pretežno zemljane radove i radove na dobavi kanalizacijskih cijevi, montažerske  radove izvodit će trgovačka društva Pragrande i Vodovod-Pula.

Predviđeno vrijeme trajanja za prvi dio radova izvođača TGR Adriatik d.o.o. je 90 dana,  dok će sama sanacija prometnice od strane Cesta d.o.o. potrajati još 30 dana.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa stoga Grad Pula sve građane poziva na strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.