Općina Medulin nastavlja s donacijama, posjetili udruge Fido i Snoopy

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac sa suradnicima posjetio je i uručio donaciju namirnica i potrepština udrugama Fido i Snoopy. Nastavak je to donacija Općine Medulin kada je tijekom siječnja načelnik posjetio Dječji dom Ruža Petrović, udrugu Naš san njihov osmjeh, Dom umirovljenika u Vinkuranu i zaključio s posjetom četveronožnim prijateljima, korisnicima udruge Fido i Snoopy.

Udruga Fido neprofitna je udruga za zaštitu životinja, osnovana 2017. godine, a trenutno skrbe o 48 pasa te 60-ak mačaka. Kako ističe Dijana Bekić iz udruge Fido trenutno tijekom mjeseca veljače i ožujka najviše ulažu u poticanje sterilizacije mačaka, a sterilizacija je besplatna za tzv. „ulične mačke“, odnosno slobodno živuće mačke, a trošak njihove sterilizacije sufinanciraju općine i gradovi na čijem se području mačke nalaze. U suradnji udruge Fido i Općine Medulin od 20. veljače na dalje provoditi će se program besplatne sterilizacije slobodno živućih mačaka. Mještani koji uoče slobodno živuće mačke potrebno je dojaviti lokaciju mačke udruzi Fido putem poruke na društvenoj mreži Facebook ili na broj telefona: 0923678222.

Udruga Snoopy nalazi se unutar tvrđave Kaštijun i trenutno skrbe o 70-ak životinja. Kristina Milovan iz udruge istaknula je kako oni prilikom udomljavanja životinja veoma brinu da su životinje doista udomljene u obitelji gdje se neće nalaziti na lancu ili u boksu te da obitelji imaju uvjete i želju za skrb o životinjama.

Volonteri nedostaju u obje udruge. Mještani se mogu uključiti na način da sudjeluju uz pomoć raznih novčanih donacija, donacije hrane, potrepština i slično, a posebice dolaskom u udruge i šetnjom životinja. Za šetnju životinja potrebno se najaviti udruzi, a našim četveronožnim prijateljima druženja i šetnje s ljudima znače mnogo. Više nego što bi se moglo zamisliti! Uključite se i podarite svoje slobodno vrijeme!